2021-05-22

14 bilder från telefonen

Livet just nu: Jag tar hand om barn och sover. Eller försöker sova. Tar alla chanser jag kan. Så kommer jag på mig själv att säga till Philip ”nä, nu börjar det bli rätt sent va…?!” när klockan närmar sig nio… Så att blogga, sticka och kolla TV blir liksom inte av. Och bara det att det här inlägget har tagit mig veckor att slutföra… Känner mig så otillräcklig.

Förutom att jag nedprioriterat ovanstående grejer gör jag ju ändå saker på dagarna. Skulle ju gå under annars. Så här kommer en klassisk tömning av mobilbilder med tillhörande text.

Våren pågår ju för fullt utanför fönstret. Eller är det sommaren som är här och knackar på rent av? Från en dag till en annan så blev alla löv gröna. Och träden har blommat. Eller blommar. ÄLSKAR det. Kan inte låta bli att alltid fota blommande träd. Och visst har det här rosa fluffet något alldeles särskilt?

Den mesta av tiden går såklart åt att hänga med henne här. Hon har inte fått ett namn än och i den här takten är det väl Skatteverket som kommer avgöra vad hon heter tillslut. Vi har några namn vi velar mellan och som vi testar, men mest kallar vi henne lillasyster. Visste ni att om man inte skickat in namnpapperna inom utsatt tid så tilldelas barnet ett namn. En liten del av mig tycker det verkar rätt spännande, men så fick jag höra att det var de vanligaste namnen man får. Då kändes det helt plötsligt inte alls lika spännande.

Fick en leverans från Fresh.Land med ekologiska tomater och apelsiner. Apelsinerna skär jag i bitar och äter med gaffel. Tomaterna äts som godis eller som här på en bruschetta.

Det är absolut något annat med två barn än bara ett. Vissa nätter väcker dom varandra och livet känns stundtals som en parodi. Ständigt steget efter och jag vet ju att det kommer bara bli intensivare. Men så finns det stunder som den här. När Edda säger hur mycket hon älskar sin lillasyster. Innan jag vet ordet av kommer dom kunna leka med varandra. Det är fint.

En dag åkte vi till Drottningholm på utflykt. Så gick vi bort till Kina slott. Tycker det är så himla fint.

Noll ärende där och inga krav, bara att springa runt i nya miljöer blir ett äventyr.

Jag fortsätter att baka bröd. Dom här nattjästa frukostfrallorna är så enkla och goda.

Och så har vi öppnat upp uteplatsen för i år. Korv i bröd ute är mycket godare än att äta korv i bröd inomhus.

Hoppas vi hörs snart igen. Har ändå saker jag vill berätta, ska bara försöka hitta tiden.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

28

Kommentera

Hanna

Hehe nä, barnet kommer inte tilldelas ett namn men man kan bli förlagd vid vite om att inkomma med ett namn. 🙂

Caroline

Hahaha, det där om namnet var det roligaste jag hört! Ändå rätt skönt om det hade varit så, då hade man sluppit ännu ett av livets svåra beslut och ungen hade fått ett tidsenligt namn som det sannolikt inte blivit mobbat för. 😉👌🏼

Åh så otroligt fint att få en liten inblick i vardagen så här. Påminner mig om de första dagboksbloggarnas tid som jag alltid blir nostalgisk av. Och så fint att se lillasyster! Som alltid är dina bilder en fröjd för ögat! Tänker ofta på det där med namn och dess betydelse eftersom jag valt mitt eget namn, och vi har pratat mycket om det i jobbet på socialtjänsten sedan barnkonventionen blev lag. Det är en av konventionens artiklar. Rätt till ett namn. Jag tänker att ett tilldelas ett namn är en kärlekshandling. Och egentligen har hon ju det hos er. Lillasyster. Mer kärleksfullt än så blir det knappast. Kanske därför det är så svårt att välja, för att det är viktigt. Tack för ett fint inlägg! ❤️

Ida

Haha 100 procent igenkänning. Vår lillebror är snart fem veckor och vi bestämde namnet igår. Har dock fortfarande inte vant oss utan kallar honom fortfarande för lillebror 9 ggr av 10. Såååå mkt svårare den här gången! Storebrors namn bestämde vi fem timmar efter han kom ut.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.