2021-04-13

Påsken

Just det, en påsk har passerat! Vad händer med tiden alltså? Den går så fort. (Och ändå i snigelfart, för än har inget barn kommit och jag har ju varit gravid i en evighet.) I alla fall. Vi kollar vad som hände under påsken. Eller kanske mest vad jag tog bild på från i påskas.

Solen! Det var så underbart hur närvarande den var över påsk. Älskar ljuset som flödar in i lägenheten på morgnarna.

Vi hade knappt plockat fram något påskpynt, men så fick jag ett ryck när Philip hämtade hem Edda från förskolan på skärtorsdagen. Eftersom jag ju jobbar med Panduro hade jag fått hem lite material för att kunna påskpyssla – bland annat dom här fjädrarna. Och på kanske 20 min hade jag gjort den här påskiga kransen. Tycker den blev väldigt fin i sin enkelhet. Jag har inte haft fjädrar hemma på många många år för jag tycker att det finns så mycket annat man kan använda istället för fjädrar. Men nu hade jag dom här och Panduro har hårda regler för var deras fjädrar kommer ifrån så jag förlitar mig helt på det. Att fjädrarna är schyssta fjädrar. Men, det skaver lite i mig att ens använda dom. Men. Ja. Nu är det så. Får behålla och återanvända dom här resten av mitt liv.

Så bakade jag drömrulltårta. Pappa har alltid bakat drömrulltårta under större delen av min uppväxt och jag hade ett sånt sug efter lite nostalgi-fika. Inte dumt!

Jag köpte faktiskt hem lite svenska tulpaner när jag var på ICA, behövde påska till det hemma och hitta något glädjande i att vi från och med påsken gick in i förlossnings-karantän. Vi håller framförallt Edda hemma från förskolan så hon inte ska dra med sig någon förkylning eller annat. Och så träffar vi så lite folk vi bara kan.

Trots karantän får vi ändå handla mat. Och en och annan fika på udda tider när det inte är så mycket annat folk i rörelse. Som glass från Lundbergs i Gröndal. Kommer bli fler därifrån framöver. Som vanligt. Älskar deras glass.

Tog pistage och smörkola den här gången. Kan nog vara den bästa pistageglassen som finns.

Testade ett filter på instagram. Alltså. Det är så sjukt. Är genuint glad att jag inte är yngre i den här tiden av filter. Fattar ju att folk blir knäppa och får helt orimliga krav på sig själva. Blir också mörkrädd av att se hur jag skulle kunna se ut med lite fillers och grejer.

Och det var nog det. Inte så himla påskig påsk kanske. Men himla fin ändå med mina bästa personer. Nästa påsk hoppas jag väl att vi kan fira med lite mer familj också.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

14

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.