Sponsrat av Panduro

2021-04-25

DIY Blomstermoln – Så enkelt fixar du ett själv

Blomstermoln av torkade blommor är något som jag tycker är himla fint. Dom finns i massa olika former och utföranden och är väldigt fina som dekoration på exempelvis ett bröllop. Men det behöver ju inte bara vara något som man har på en fest vid ett tillfälle. Jag skulle absolut vilja förespråka att ha det hemma som en fin detalj i ett rum. Kanske över matbordet, på ett ställe med högt i tak eller någon annanstans för den delen. Jag har trott att det är lite svårt att göra ett eget och att jag måste vara florist för att få till det. Men nej, det behöver man ju verkligen inte vara! Det var så mycket lättare än jag trodde. Så häng med när jag visar hur jag gjorde mitt blomstermoln!

DIY Blomstermoln

Svårighetsgrad:
▲▲△△△

Tidsåtgång:
▲▲▲▲△

Du behöver:

Gör såhär:

Börja med att förbereda alla blommor. Jag ville få lite färg i mitt blomstermoln. Så jag sprayade helt enkelt brudslöja med sprayfärg. Bara det blev sjukt effektfullt och jag kände att jag absolut skulle kunna ha det som en bukett hemma. Tänk på att skydda underlaget och omgivningen när du sprayar och bäst är att spraya utomhus då sprayfärgen, särskilt No Limit, luktar lite. Låt färgen på blommorna torka.

Om du har med några strån kan det vara bra att spraya dom med lite hårspray, på så sätt ”fjunar” dom inte av sig. Och vill du hellre spraya dom i någon färg är det enkelt gjort. Här kan du se en guide på hur man gör det.

Nu ska vi göra själva stommen till blomstermolnet. Det gör du enkelt av en bit kycklingnät. Gör en liten rulle som du fäster ihop med en järntråd/metalltråd. Böj in kanterna lite så det blir som en rundad form. Då sticker du dig inte och så kan du dessutom sticka in blommor från sidan också.

Knipsa av små buketter av dina blommor, jag började med brudslöjan. Vill du kan du bunta ihop dina buketter med floristtejp, men det är inget måste. Stick in i kycklingnätet lite kors och tvärs. Fyll på runt hela cylindern och har du andra sorters blommor så kan du varva med dem. Jag tycker det kändes lättast att jobba med de mindre blommorna först för att täcka nätet och sen ta de större.

Så här ser det ut efter ett tag. Blommor kors och tvärs! Har du möjlighet att hänga upp ditt blomstermoln när du jobbar så gör det. På så sätt kan du backa bak några meter och se hur allt ser ut på håll. Jag hängde upp den med nylontråd i ett vädringsställ.

Börjar ju ändå att likna nåt!

Sen är det bara att fortsätta och sticka in dina blommor allteftersom. Det kan bli lite trångt att få plats med alla, men med lite lirkande går det fint. Här någonstans har jag ingen aning om vad jag håller på med. Har jag gjort ett Corona-virus eller är det ett blomstermoln?

Fortsätt peta och fyll på med blommor och strån tills du har täckt hela nätet och känner dig nöjd.

Sen är blomstermolnet klart! Det här molnet flyttade in på Eddas rum och hänger i taket.

Ett tips på vägen: Jag jobbade med torkad brudslöja då jag helt enkelt inte hann göra det här när blommorna var färska. Det funkar alldeles utmärkt! Men nackdelen är att det lätt ramlar av lite blommor när man håller på att göra själva blomstermolnet. Jag kan tänka mig att man håller blommorna mer intakta om man gör det här när blommorna är färska. Tur för mig att jag hade en hjälpreda som var peppad på att dammsuga upp det som ramlat ner.

Det var så kul att göra ett blomstermoln! Häftigt att låta något växa fram undertiden man skapar.  Materialet får helt enkelt styra hur det blir. Och det är en väldigt befriande process tycker jag.

→ Detta inlägg är ett betalt samarbete med Panduro 

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7

Kommentera

vita_margarita

Vad fint!
Vi gjorde liknande när jag var barn med grässtrån. Jag tror vi hade oasis i mitten.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.