2021-04-11

Dagdrömmeri och alkoholfri Aperol Spritz

Alkoholfri Aperol Spritz

Sol ute, gatorna börjar sopas rena från grus och det liksom bara spritter i vårkänslorna. Längtar så efter att få sätta mig på en uteservering med några vänner efter en veckas jobb. Ett äkta ska-vi-ta-en-drink-efter-jobbet-sug infinner sig absolut i min kropp nu. Och ni vet den där känslan när man inte riktigt har några planer för kvällen heller, utan att man kanske går och äter en god bit mat också. Sen får kvällen liksom fortsätta i den stilen.

Meeeen nu är verkligheten cirka sju tusen mil därifrån. Jag är supergravid och det pågår en pandemi här i världen så alkohol, umgås i grupp eller att driva runt på stan mellan olika restauranger och barer är rätt så uteslutet. Fast en liten alkoholfri drink hemma är det liksom noll fel på. Fick tips av min kompis Sanna att göra en alkoholfri Apperol Spritz. Enklare och godare blir det knappt.

Alkoholfri Aperol Spritz

  • Alkoholfritt gott bubbel (typ någon Odd Bird t.ex.)
  • Sanbitter
  • Apelsinskiva som pynt om man vill
  • Is

Det finns säkert någon gyllene ratio mellan dom här. Men säg kanske att det är 1/3 sanbitter och 2/3 bubbel. Philip och jag brukar dela på en liten flaska sanbitter till varsin drink. Om det är något slags riktmärke. Tjoffa i en skiva apelsin om du har hemma. Känns lite festligare med det. Ja, och is såklart också. Då blir det riktgt kallt och gott!

Har verkligen ett enormt sug efter svalkande drycker just nu. Kanske en craving? Känns i alla fall skönt att jag har lämnat feferoni-stadiet där jag kunde äta hur många som helst på raken.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

13

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.