2021-02-01

Work in progress – Pysselhörna i Eddas rum

I somras skaffade vi en större säng till Edda och sen dess har hennes rum varit väldigt ofärdigt. Vi har liksom inte kommit överens med hur vi ska ha det och hur allt ska få plats typ. För det första är rummet ganska så avlångt. Rummet är nästan 5 meter djupt, men bara drygt 2 meter brett. Sen är det inte heller helt rektangulärt utan går liksom ut och blir bredare efter typ halva rummet. Och vi har väldigt högt i tak också. 3,10 i Eddas rum. Så det är ju mycket rymd att jobba med. Men det kräver lite tankeverksamhet. Och det är exakt vad vi har gjort i helgen. Jag tänkte att det skulle bli ett snabbfix, men som vanligt när Philip och jag börjar vrida och vända på en möblering testar vi verkligen ALLT innan vi bestämmer oss. Men då vet man ju att det är ett genomtänkt beslut i alla fall.

I alla fall, det här började med att jag har tänkt att det skulle vara himla fint med en liten skrivbordshörna där inne där hon kan rita, pyssla, leka med lera och sånt. Så i fredags fick jag tag på en perfekt träskiva och en liten stol som skulle funka perfekt som skrivbord. I mitt huvud hade jag några olika idéer på var lilla pysselhörnan skulle vara, men det är ju alltid lättare att faktiskt flytta saker och känna och se.

Men vi kollar först på vad vi har att jobba med. Kolla så gulligt! Vi slipade till och rundade hörnen på träskivan för att det inte skulle vara så vassa kanter. Sen målade vi allt i en färg vi hade hemma sen innan.

Edda var otroligt pepp på att få hänga med ner i snickerboa (hobbyrummet i föreningen) och få slipa och måla sitt nya skrivbord. Västen valde hon själv att ha på sig. Fråga mig inte varför…

Häng med på work-in-progress nu! Här ser man hur smalt rummet är och hur det går ut lite mer där längst bort. Sängen gör sig verkligen bäst om den får stå mot långsidan av rummet så att säga. Annars upplevs rummet bara ännu smalare och längre. Vi har haft sängen till vänster och har nog landat i att det är bästa platsen ändå. Så sätter vi hennes klädskåp till höger, fast vi monterar det uppe på väggen. Här testade vi känslan av att ha skrivbordet lite mer mitt i rummet. Typ där lilla stolen står. Man skulle kunna ha det både till höger och till vänster. Men det är inte helt givet ändå.

Och såhär var rummet från andra hållet innan vi gjort nåt. Med klädskåpet väldigt provisoriskt nere på golvet. För övrigt, välkomna till vårt vardagsstök. Här är det 0% styling eller fix på bilderna i inlägget. Allt i en enda provisorisk röra. Men hey – det är livet.

Efter att ha flyttat den här trapp-liknanade leksaksförvaringen (TROFAST, från IKEA) ca hundra gånger så landade vi ändå att den får stå kvar lite såhär ut från väggen istället för längs med. Då känns inte rummet lika avlångt och man får liksom två kvadratiska rum i rummet. Även om det blev himla mycket ljusare när den stod upp mot väggen. MEN!

Då kan man liksom ha ett litet hörn här som verkligen blir ett pysselhörn. Vi har lite väggfärg kvar från köket som är samma som vi målade skrivbordsskivan i. Så vi tänkte att man skulle måla ett hörn där i hörnet. Lite hängande förvaring för pennor, färger och annat pyssel. Kanske en liten lampa eller en ljusslinga typ. Och så flyttar man om det som hänger på väggen. Det borde väl bli bra? Eller har någon nån annan idé?! Speak up!

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

18
  • Just wanna view more of
  • Home

Kommentera

Det blir super! Kanske en vajer med klämmor för teckning på väggen också? Och ett lejon – men det blir när vi ses nästa gång 🙂

Anna María

Men ja! Det vore ju superfint att ha! Och naturligtvis ett lejon! 😍 TACK!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.