2021-02-16

Jag gör ett eget stickmönster

Som nyårslöfte eller ett mål inför 2021 har jag satt att jag ska sticka något helt eget och göra ett mönster av det. Är otroligt naiv i att jag tror att jag kan göra det mesta när det kommer till skapande. Men samtidigt så är det det som också får mig att våga testa (och misslyckas) men därmed också lyckas göra en hel del grejer. Hur svårt kan det vara?! är en återkommande fras i mitt huvud. Så under julen och ledigheten där la jag orimligt mycket tid på att sticka en provlapp. I vanliga fall lägger jag kanske 20 min på en. Nu ägnade jag två veckor!

Ja, ni hör ju! Men, jag provade olika tjocklek på stickor och olika sätt att göra en resårkant på. Men det blir verkligen helt olika beroende på vilka stickor man stickar det på. Här har jag testat med 5or och 10or. Efter en massa funderande och bollande med mamma och Stina landade jag i nåt. Och nu har jag påbörjat själva grejen! Det är absolut ett vinter-plagg så håll tummarna för att jag blir klar när det fortfarande är liiiite kallt ute. Annars får jag väl se det som att jag är väldigt tidig istället och är redo när oktober / november smyger sig på i slutet av 2021…

Vet inte om det är bara jag som har nördat ner mig så i stickningen nu, men är det inte en himla fin struktur på den här lilla biten? Tror det är pärlresår som själva strukturen kallas. Stickar i alla fall det räta varvet med bara räta maskor och aviga sidan med en rät och en avig maska. Fint ju!

Återkommer framöver när jag kommit lite längre med själva grejen, för nu är det mest en lång rektangel. Det känns ju inte så himla bärbart som plagg kanske. Men det ska det bli!

Är ni fler än jag som stickar? Kan ni inte berätta vad ni stickar på nu då? Eller om ni precis har börjat och vad ni tycker om det?

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

20

Kommentera

Eva

Jag stickar raggsockor i garnet Housaband till mitt barnbarn, sedan väntar en kofta med mönster från ”Petit knit”. Sticka är lugnande när det behövs och roligt när livet böljar.

Anna María

Vilka härliga projekt! Sticka är verkligen så himla lugnande.

Stickade precis klart en No frills tröja och en mössa. Ska påbörja ett par yogasockor nu och sen har jag garn till ett par tunnare vantar också. Är så roligt med allt handarbete. Och det är kul att göra egna mönster också men det är också mycket jobb med mönsterskrivande. Men roligt jobb! Jag har gjort endel egna virkade mönster men inga stickade än så länge.

Anna María

Älskar att alla som stickar har typ tusen projekt igång samtidigt och att man liksom redan nu vet vad man ska sticka på sen. Låter ju superhärligt! Ja det där med mönsterskrivande känns som ett eget språk, men det känns kul att jag testar det i alla fall. Kan tänka mig att du tagit fram egna virkmönster. Så kul!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.