Sponsrat av Panduro

2021-02-28

DIY makramé ampel

Jag gillar verkligen projekt som man kan jobba lite på när det finns tid och man inte behöver dra fram tusen olika grejer eller avsätta en halv förmiddag för. Stickning är en typsik sån grej och det är även makramé! Jag har inte knutit supermycket tidigare, men varje gång jag gör något så tycker jag verkligen att det är så kul! I somras gjorde jag en väggbonad som hänger nere i stugan och nu var det dags att knyta ett nytt projekt. Panduro har nämligen fått in ett färdigt kit för att knyta en egen ampel och det är precis vad jag har gjort.

I kitet ingår det du behöver för att göra din egna ampel och en beskrivning över hur du ska göra den. Och som ni ser så behövs det ju inte så mycket grejer. Det är liksom snöre, träkulor och en träring som är det huvudsakliga. Vill man kan man också använda sig av en makramékrok för att lättare kunna hålla koll på sitt garn. Jag tyckte faktiskt att det här projektet var så pass enkelt att göra utan kroken, att jag kommer hellre att spara den till framtida projekt. Men det är nog en smaksak också.

Vi kikar lite närmare på knutarna i det här projektet.

LARK’S HEAD KNOT

ALTERNATING SQUARE KNOT

SQUARE KNOT

HALF SQUARE KNOTS

Och det är liksom det man behöver kunna. Och många av knutarna är varianter av samma. Så ett kanonbra nybörjarprojekt skulle jag säga! Och är man osäker så finns det hur många YouTube-klipp på diverse knutar, bara att kolla upp!

Och efter alla de här knutarna har man vad man behöver för ampeln. Sen är det bara att sätta ihop den.

I med en härlig växt eller en blomma så är du klar!

Vi har väldigt höga fönster här hemma så ampeln passar perfekt där tycker jag. Sorry not sorry att det blev ännu mer grönt i fönstret. Annars tycker jag det är himla fint att hänga amplar från taket lite mer inne i rummen, det ger lite mer liv tycker jag.

Panduro har också massa inspiration om du är sugen på att knyta mer makramé. Här hittar du den: Makarmé – inspiration

→ Detta inlägg är ett betalt samarbete med Panduro 

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

10

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.