2021-01-20

Att vara gravid med barn nr 2

Hej från en corona-klädd (aka nåt mjukt och luftigt som mer eller mindre hänger framme) och gravid person i vecka 27 (!!!) Och vips hade jag visst gått in i vecka 28 innan jag hann publicera det här… Att vara gravid med barn nummer två är verkligen något helt annat.

När jag var gravid med Edda tog jag en bild i veckan på min långsamt växande mage. Det här är de första och enda bilderna… Hoppsan! Jag kan sakna det där härliga med att konstant fundera på vem det är som finns i min mage och som ska komma in i vår familj. Nu har det snarare varit så att jag har fått påminna mig själv om att jag är gravid.

Eller, inte riktigt påminna mig, för jag har verkligen mått extremt dåligt den första perioden, dygnet runt av illamående i nästan två månader. Och det är inget man liksom inte märker av kan jag meddela! Tröttheten har varit ännu mer och intensivare än förra graviditeten. Så nog har jag vetat att jag är gravid. Men så fort jag var förbi det där och kände mig lite mer som mig själv så har det bara flutit på. Tiden flyger verkligen fram och jag har ingen större koll på vilken vecka jag är i.

Det kanske låter provocerande i vissa öron, men att ha fullt upp med ett annat barn och dessutom befinna sig i en pandemi som gör att jag inte har behövt hålla låg profil eller förhålla mig massa saker pga att jag är gravid har gjort att allt bara flyter på. I en drömvärld hade jag gått på gravidyoga eller något annat anpassat och unnat mig diverse innan vi blir en till. Men det har liksom inte gått nu. Det är mer fokus på att få allt att rulla på och gå ihop.

Jag hör ju hur tråkigt och praktiskt det låter. Men så är det just nu. Och än är det verkligen inte över. Jag vet att det är många långa veckor kvar nu fast att jag har kommit in i tredje trimestern.

Sen blev jag himla osäker på om jag ens ska blogga något om graviditeten, är någon ens intresserad? Vem bryr sig egentligen tänkte jag? Men så vet jag att jag verkligen uppskattade själv allt jag skrev ner om graviditeten med Edda. Men om ni är peppade på att höra om min graviditet delar jag gärna den med er. Kan ni inte i så fall ge ett litet hjärta eller lämna en kommentar typ? Kanske är det fler som också är gravida här? Vore fint att känna sig lite mindre ensam i den här Coronabubblan.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

70

Kommentera

Sara

Har du några tips mot illamåendet? Jag är i vecka 10 och har noll sug efter mat 🤢

Anna María

Åh! Lider såååå med dig. Och GRATTIS! (Inte till illamåendet dock…) För mig funkade det bäst att typ ständigt knapra på något. Även om det känns himla motbjudande att ens stoppa i sig nåt. Hade alltid nötter, riskakor, knäckebröd eller liknande i fickan/väskan för att lindra det värsta. Tvingade typ i mig lite lite i taget så blev det lite bättre. Hoppas du får må bättre snart <3

Sara

TACK och tack för tips! ❤️

Nastasja

Jag är här och är veckan efter dig cirkus ju! 🙂 tycker att det är kul att läsa om andras graviditeter. Är nyfiken på saker som kanske känns mer självklart att köpa till nummer 2 än Edda? Eller till dig själv nu när du vet hur första tiden efter förlossning var. Typ, skönaste grejerna att ha hemm i nyföddbubblan. Ps du är så vacker!

Anna María

Ja! Så kul att du är så nära i tiden! Ja, men något sånt ska jag självklart skriva om! Och bra för egen del att jag funderar kring det. För är så oförberedd just nu. Räknar typ med att vi har allt sen innan. Men vi måste nog styra upp oss lite. Hehe.
Kram!

Lina

Vad fin du är! Jag tycker alltid det är intressant att läsa om gravida människor. 🙂

Anna María

Tack! Ja, men det kan jag hålla med om. Graviditeter är jäkligt balla. Fint att du gillar!

Hanna

Gravid med nr 3 och verkar vara precis lika långt gången som du. Särskilt när man inte träffar vänner som förut är det kul och den stora baby-boomen i mitt kompisgäng redan är över är det extra kul med lite digitala kontakter och att läsa hur andras graviditet är! 🙂

Anna María

Grattis till nummer 3! Vad spännande. Ser du några likheter mellan dina graviditeter eller har och är alla olika?

Hanna

Tack! Denna har likhet med graviditet 1 i form av svår foglossning och nr 2 (då jag nästa slapp det helt) i form av illamående (har kräkts flera ggr/vi fram tills alldeles nyligen och är i v 28 nu). Så helt klart min tuffaste fysiskt. Vet inte om jag ska skylla på att jag är äldre nu (32 med nr 1 och 37 nu) eller att det bara helt enkelt jag för tredje gången utsätter kroppen för den påfrestning graviditet ändå är. Tacksamt nog mår jag psykiskt bäst denna gången! Och det trots att vi är mitt i en pandemi. Har hittat ett sådant lugn. Tacksam. Trygg.

Johanna

Är också gravid med nr 2 (vecka 11) och känner så igen mig i allt du skriver. Läser gärna mer om din graviditet! 🙂

Anna María

Grattis till dig! Jag ska absolut dela med mig mer av den då framöver! Och skönt att du känner igen dig, eller inte om du också mår illa. Men ja. Då känner jag mig inte lika ensam 😛

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.