2020-11-30

Vik en julstjärna av tapet

Att vika sin egna julstjärna av tapet är både enkelt och kul. Man kan göra hur många varianter som helst och man kan både vara supernoga och vika väldigt exakt samtidigt som man kan göra det snabbt och lite slarvigt och ändå få ett fint resultat.

Den allra enklaste varianten är den du bara tar en bit papper eller tapet som är ungefär dubbelt så lång som bred och sen viker du en dragspelsvikning, som på bilden.

Då blir stjärnan nåt sånt här.

Sen finns det en mer stjärnlik variant också. Med spetsar. Den har jag inte sett lika många av och jag kan tycka att den nästan är lite finare faktiskt.

Då ska pappret vara och vikas lite mer såhär.

Då får man stjärnor med spetsar. Ännu lite mer som en stjärna i mitt tycke.

För hela beskrivningen, kika in hos Photowall här. Där kan du se hela mitt jobb som jag gjorde för dem med massa tips på hur du viker egna julstjärnor av tapeter.

Och det funkar lika bra att vika med papper, presentpapper, byggpapp eller vad annat du kan ha hemma i dina gömmor. Men med tapeter får man en bra tjocklek på pappret och kan ha det i en massa mönster och färger vilket jag tycker är himla tacksamt!

Fler julstjärnor /adventsstjärnor att göra själv:

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

11

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.