2020-11-24

PET-raket – pyssla en rymdraket av gamla PET-flaskor

Jag och Edda fortsätter att haka på Pysselbolagets skräpår. Ett år där Pysselbolaget bara pysslar med skräp. I november är temat PET och idag gör Edda och jag rymdraketer (som går att avfyra såklart!) av gamla PET-flaskor. Ett utomordentligt pyssel för oss alla hemmasittare just nu.

Du behöver

Det hela är relativt enkelt och du behöver 2 st PET-flaskor (bäst är ju att använda de flaskorna som ändå inte går att panta), 2 st gummiband, 4 st klädnypor, något att dekorera din raket med – vi tog färg och sist behöver du en kniv eller sax för att skära/klippa upp dina PET-flaskor.

Dela flaskan så du bara har en raket-topp och dekorera bäst du vill. Jag försökte få Edda att bara måla insidan av flaskan så att det ändå skulle bli lite snygg finish på själva flaskan. Men hon ville inte alls lyssna på mig. Så här målades samtliga sidor av raketen. Men det funkar ju fint också.

Gör tvåraketer, en större och en liten mindre. Den större raketen är den som du kan avfyra med hjälp av den andra. Så på den större raketen gör 4 jämt fördelade hål. Knyt fast ett uppklippt gummiband i ett kryss. Och nu har du din lilla avfyrningsanordning klar! (Du hittar supertydliga instruktioner hos Pysselbolaget.)

Sätt fast klädnypor nertill för att göra lite snygga ”ben” på rymdraketen. (Behövs verkligen inte för funktionen utan är bara ett snyggt element.) Avfyra raketen genom att låta gummibanden i botten av raketen spännas över korken på den lilla raketen så att säga. Släpp och tjonga iväg! Och jag skulle nog säga att Edda är lite för liten för att lyckas avfyra raketen som man ska, men det hindrade inte henne från att leka med den.

Hon sprang runt och flög med den i luften och kastade den åt diverse håll. Också himla kul!

Missa inte att kika in hos Pysselbolaget för en lite mer exakt beskrivning av PET-raketen och kolla så fin deras blev!

3…2…1… i väg!

Nu får raketen stå i fönstret och spana på grannarna tillsammans med Edda i väntan på nästa rymdexpedition.

Fler saker du kan pyssla med av skräp

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

9

Kommentera

Alltså, vilken ljuvlig raket! Ni är så himla bra!

Anna María

Tack snälla! Ett väldigt uppskattat pyssel av Edda! Vi målade samtliga delar av PET-flaskan så ska kanske fixa till en sån där kryddkruka av våra bottnar 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.