Sponsrat av Panduro

2020-11-22

Gör en silvrig krans till novent

DIY - Krans Novent

Jag har varit en person som blir stressad av att folk börjar julpyssla, sätta upp adventsstjärnor och ljusstakar direkt efter Halloween tycker att i år är minsann allt tillåtet. Nu har jag redan bakat saffransbullar, lyssnat på julmusik och absolut börjat att julpyssla. Med andra ord har jag tagit mig an Novent på alla sätt som det går. Nu är det ju faktiskt inte alls långt kvar till advent, så julmys och pyssel är rimligt i allra högsta grad. Jag mjukstartar lite här på bloggen med en vintrig krans. Ett perfekt pyssel och tidsfördriv.

Silvrig novent-krans

Svårighetsgrad:
▲▲△△△

Tidsåtgång:
▲▲▲△△ 

DIY - Krans av metallpapper

Du  behöver:

Gör såhär:

Jag har gjort min krans i två delar kan man säga. Dels har jag gjort ett mistelliknande hänge som får hänga inne i kransen och så gjorde jag själva bladen på metallstommen. Jag är absolut inspirerad av Estrid Ericsons ljusmanschett Löv Gren och den hängande misteln från Malmstenbutiken. Jag tycker båda är så himla fina och stämningsfulla. Så här är en egen liten tolkning av dem.

DIY - Krans av metallpapper

Börja med att göra dina blad i metallpappret. Jag använde mig av ett präglingsverktyg från Panduros nya verktygskit för papper för att rita ut hur formen på mina blad skulle vara. Präglingsverktyget är kanon om man sen vill rista in detaljer på bladen bland annat.

DIY - Krans av metallpapper

Klipp sen ut dina blad. Jag vek mitt metallpapper flera gånger så jag kunde klippa ut ett gäng blad på samma gång. Och det är verkligen inte noga att alla bladen blir lika, det blir bara mer levande om de är lite olika.

Sen nöp jag ihop bladen nertill och virade koppartråd runt änden för att fästa bladen. Sätt ihop två blad eller låt dem vara ett och ett. På vissa blad gjorde jag små blommor av pärlor som jag satte mellan bladen. Gör ett gäng blad (som referens så har jag har 33 st blad totalt, några enkla och andra dubbla).

Pärlblommor

Pärl-blommorna gjorde jag genom att trä tre pärlor på lite koppartråd och snurrade fast dom en och en. Det kan vara fint att variera antalet pärlor i blommorna. Allt från en pärla till fler.

DIY - Krans av metallpapper

Så satte jag ihop en mistel som fick vara en spretig blandning av blad och pärlor. Vill man kan man här blanda in en lite tjockare koppartråd också, men jag valde att vika min tråd dubbel och tredubbel när jag ville ha lite mer stabilitet. Vilket som funkar! Snurra och vira tills du känner dig nöjd med din mistel.

DIY - Krans Novent

Sen är det bara att fästa metallblad och pärlblommor på metallstommen och hänga misteln i mitten.

DIY - Krans Novent

Sen upp med kransen på lämplig plats. Bäst gör den sig om den får hänga en bit ut från väggen då den faktiskt är lite tredimensionell. Jag tänker att den kanske ska få hänga i något fönster så småningom. Och extra fint hade det varit att vira fast en tunn ljusslinga också. Det kanske får bli en uppgradering till i december någon gång. Och när julen närmar sig byter jag kanske ut det gröna bandet mot ett rött?

Den här kransen kam man variera på så många olika vis. Bara det att göra andra former på bladen ger det en helt annan känsla. Och metallpappret är otroligt tacksamt att jobba med. Lätt att klippa i och formar sig fint. Finns både i silver och guld.

Är ni igång med julpysslandet än?

→ Detta inlägg är ett betalt samarbete med Panduro 

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

9

Kommentera

Mari

Så fint! Tack för inspirationen och dina beskrivningar, blir ofta så sugen på att skapa saker när jag läser din blogg.

Anna María

Tack snälla! Vad glad jag blir av din kommentar <3 För det är ju precis det jag vill att man ska känna när man läser. TACK!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.