2020-10-28

Pyssla monsterburkar av konserver

Pyssla monsterburkar av konserver
Den enes skräp, den andres skatt kan man väl säga? Och idag ska jag och Edda pyssla med gamla konservburkar. Gamla konservburkar är nog något som direkt åker ner i metallåtervinningen när man har öppnat och använt innehållet till det man nu ska laga. Visst tänker ni på att det är ett kanonbra pysselmaterial? Det mesta som åker ner i återvinningen är ju det egentligen. Allt från tetror, glasbukar, äggkartonger och what not. Men nu fokuserar vi på konservburkarna.
Som vanligt så brukar ju Edda och jag haka på Pysselbolaget och deras skräpår. Ett år där Pysselbolaget enbart pysslar med och av skräp. Ett toppeninitiativ för kreativiteten och miljön. Den här månaden är det tema metall och vi har pysslat monsterburkar av konserver.
Pyssla monsterburkar av konserver
Här finns det absolut inga rätt och fel, utan allt är tillåtet och har man tid kan man ju bygga helt makalösa monster med diverse armar och ben och jag vet inte vad. Men ibland får man också jobba snabbt när den yngre av oss två mest vill springa runt och leka med annat hellre än att göra avancerade burkmonster.
Edda och jag samlade ihop konservburkar från metallåtervinningen och tog bort etiketterna som suttit fast sen innan. Oftast är det bara att riva bort dem och det blir en hyfsat ren yta kvar utom vid själva limfästet. Sen grävde vi runt i lådor och skåp hemma efter saker som kunde vara kul att fästa på våra små monster. Jag trodde vi skulle ha massa muttrar hemma, för det kändes som kanonbra ögon, öron och allt möjligt. Men, tyvärr var alla muttrar borta. Men leta fram allt möjligt material som du tror kan bli bra.
Pyssla monsterburkar av konserver
Sen är det bara att låta fantasin flöda och fästa delarna på konservburkarna. Jag använde limpistol som torkar snabbt och Edda fick säga var jag skulle sätta grejerna och välja ut materialet. Glasögon av piprensare är en stor favorit i det här hemmet och klart att ett burkmonster skulle få brillor!
Pyssla monsterburkar av konserver
Piprensare, gamla plastlock och metallbrickor är toppen att använda. Och en strumpa som mössa.
Pysselbolaget - Monsterburkar
Pysselbolaget klädde sina burkar i tyg och strumpor. Kolla bara vilka söta armar det blev av de små kvistarna. Man kan verkligen göra precis vad som helst och det är ju verkligen tjusningen med dom här burkmonstrena!
Pyssla monsterburkar av konserver
Pyssla monsterburkar av konserver
Och eftersom det är Halloweentider kunde vi inte låta bli att göra en mumie av ett gammalt lakan. Bara att riva smala remsor och vira in. Sen på med ögon och mun.
Pyssla monsterburkar av konserver
Den här lilla samlingen burkmonster är perfekt förvaring för småprylar eller som dekoration. Och faller andan på kanske vi bygger vidare på monstren när vi kommer över något kul material.
Missa inte att kolla in Pysselbolagets inlägg och monster här.
När du inte vill ha kvar dina monster, ta isär dem och återvinn alla delarna där de hör hemma. Metall kan man nämligen återvinna hur många gånger som helst utan att kvalitén försämras.

Fler saker du kan pyssla med av skräp

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook
6

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.