Sponsrat av Panduro

2020-10-22

Maxat Halloweenpyssel i vabbtider

Jag tror att jag inte är helt ensam om att vabba en hel del den här hösten. Och i vårt fall har det länge handlat om att sysselsätta ett piggt men snorigt barn. Och det kräver en hel del ändå! För egen del föredrar jag att göra något som vi kan göra tillsammans och oftast landar det i att pyssla! Eftersom Halloween dessutom är bara runt hörnet så passar det väl perfekt att kombinera de två. Panduro har nämligen en massa boxar och kit som är perfekta att ta till i de här vabb- och halloweentiderna.

Halloweenpyssla med barn

Jag hann knappt få upp kameran innan Edda var i full färd med att slita upp alla kit. Det var en hel del Waaaaaooow och Oooooooo som kom ut ur hennes mun när vi öppnade kiten. Och det vill jag verkligen slå ett slag för. Att ha lite olika material som man kan göra lite vad som helst med. Barn har en otrolig förmåga att skapa något ändå. Och jag själv tycker det är väldigt kul att bara rykas med och försöka tänka mig in i vad Edda tänker och tillsammans komma på roliga saker vi kan skapa.

Halloweenpyssla med barn

Roligast för Eddas del var nog det stora pysselkitet Giant Spooky Halloween Box. Ett stort kit fullt med material som man kan göra lite vad som helst med. En kul grej föresten är att alla Panduros egna kit designas och packas av dem som jobbar på huvudkontoret nere i Malmö. Förutom det stora kitet testade vi också tre lite mindre kit med små figurer i: Speaking spooks, Boo Boo Bats och Creepy Creatures. Dom tänkte jag att vi skulle göra oss ett Halloween-ris och hänga upp alla gulliga figurer i. För kan man ha påskris borde väl ett Halloweenris funka? Visserligen är de här kiten rekommenderade från 3 eller 4 år. Men med en vuxen som hjälper till tycker jag det funkar toppen även med någon som är i Eddas ålder (drygt 2 år).

Halloweenpyssla med barn

Vi höll oss sysselsatta flera dagar med dom här kiten och jag vill slå ett slag för att ha pysselmaterialen lättillgängliga. Här hemma har jag allt i en låda som Edda kan plocka fram ur pysselskåpet när hon är sugen. Och den röda duken vet hon precis var den ligger och hon är otroligt noga med att den ska ut på bordet innan vi börjar pyssla. Fun fact: Det är exakt samma vaxduk som jag pysslade på när jag var liten. Så där finns mängder med spår och minnen från en himla massa års pyssel.

Halloweenpyssla med barn

Vi gjorde glasögon av piprensare.

Halloweenpyssla med barn Halloweenpyssla med barn

Edda och Philip gjorde en läskig mask. Vill man bara köpa ansiktsmasken så är det pangpris på den, 15 kr för en mask just nu. Tänk så många roliga karaktärer man kan skapa med en mask och lite färg! Älskar ändå Eddas uttryck när hon får gå lös på masken som Philip har målat. Önskar så jag visste vad hon kände och tänkte här!

Halloweenpyssla med barn

Av kartongen till själva pyssellådan gjorde vi läskiga skyltar. För något som alltid är kul att göra för Eddas del är att klistra på grejer och måla med glitter, färg eller vad det nu kan vara. En bit kartong kan man göra i princip vad som helst med.

Halloweenpyssla med barn

I det stora kitet fanns även en styrolitkon och ett gäng styrolitbollar i olika storlekar. Det fick bli en Halloweenglass!

Halloweenris

Och såhär blev vårt Halloweenris tillslut. För som sagt påskris till påsk, Halloweenris till Halloween. Man kan ju ta vilka grenar och pinnar som helst och göra sig en lagom läskig bukett av.

Edda fick vara med och göra vad hon kunde på dom lite mer pilliga kiten. Jag vet inte hur många spöken vi gjorde tillslut. Och att välja ut och limma på ögon är kul för även de minsta pysslarna.

Halloweenris

Vi använde oss av tre kit till halloweenriset: Speaking spooks, Boo Boo Bats och Creepy Creatures. Vi gjorde våra spöken lite mindre än mallen som var med i kitet så att det skulle passa storleksmässigt med det övriga pyntet. Men det är också det fina. Att man får vad man behöver i kiten men an ändå göra lite som man vill.

Halloweenris

Som ni förstår så har vi pysslat hur mycket som helst. Det är väldigt tacksamt att ha något att sysselsätta sig och barnen med när man vabbar. Ibland är det kortare stunder som Edda orkar sitta och ibland kan hon sitta en hel timme i taget. Jag tror att mycket handlar om övning och att ge barnen möjlighet att fritt få utforska. Även om det verkligen kan vara stressande för en förälder (läs mig) att hänga med och lite avslappnat ha kontroll så att färgen inte flyger åt alla håll eller att allt bara blir kladdigt.

→ Detta inlägg är ett betalt samarbete med Panduro 

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

 

9

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.