2020-10-27

En tur i Heiðmörk

I augusti när vi åkte till Island för att begrava min mormor fanns det egentligen inte alls mycket tid att göra något annat än själva begravningen och sånt som hänger ihop med den. Det plus att vi faktiskt var i en liten mini-karantän pga Corona-läget. Men efter själva begravningen tog vi en liten sväng med bilen. För att ändå få nån typ av känsla av Island. Och det fina med Island är att man behöver faktiskt inte åka långt alls innan man får möta vackra vyer och fin natur. Även om det är regn och man ser det mesta från ett bilfönster.

Vi tog en tur i Heiðmörk som ligger strax öster om Reykjavík och är ett naturreservat. Man kan köra där med bil även om det är rätt skakiga vägar (som på väldigt många ställen på Island).

Trots regn och guppig väg kändes det himla fint att komma ut i naturen en sväng.

Rauðhólar och överblommade lupiner.

Sova lite i bilen. Den här lilla tuppluren fick jag absolut äta upp sen med tanke på att Edda inte alls ville somna sen på kvällen. Nåja, vi fick en härlig liten biltur i alla fall.

Mamma ♡ Här ser man ändå hur nära naturen verkligen är. Lyftkranar och nybyggda hus åt ett håll, natur och lavafält åt det andra. Här hjälpte mamma mig att fota min tröja som jag äntligen har stickat klart. Det syns ju inte alls här. Men det blåste och regnade en hel del.

Och så några fjällodon som kallas blåbär på isländska och det vi kallar blåbär i Sverige heter (fritt översatt) ädel-blåbär på isländska. Inte alls krångligt va?

Sen åkte vi hem igen och det var typ den Islandsresan. Tack för den här gången. Undrar när vi kan ses igen.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

8

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.