2020-09-16

Serietips: Seniorsurfarna

Nu mår äntligen Edda bra igen och hon är tillbaka till sitt gamla vanliga. Det betyder också att jag kan jobba igen! Ska bara försöka minnas hur man gör det. Hehe. Så under tiden jag letar efter svar på den frågan så tänkte jag tipsa om en så himla mysig grej jag sett på TV. Jag pratar om Seniorsurfarna på UR-Play. För mig är det ett feelgood-program med klockren casting. Men jag tror att det egentligen ska vara ett program riktat till seniorer och andra som inte känner sig helt bekväma i den nya digitala tiden vi befinner oss i. Men strunt samma!

Foto: Malin Göransson/UR

I Seniorsurfarna ska alltså fyra kända svenskar som inte har kanonkoll på den digitala tekniken lära sig att hantera smarta telefoner, mobilt BankID, Swish, Snapchat, Instagram och massa andra smarta och alldagliga funktioner som vi tar för givet. Och jag lovar! Det är bra TV. Programmet sändes i början av året, så det här är väl kanske en gammal spaning, men jag hade helt missat det.

Foto: Malin Göransson/UR

Jag vill bara nämna castingen, för den är så bra gjord. Det är kanske hela anledningen till att programmet blev så bra. Och säga vad man vill om att samla kändisar som ska göra något och man sen gör TV av det. Men med Marianne Mörck, Björn Hellberg, Claes Malmberg och Ewa Fröling som ska lära sig att vara digitala är det bara ren och skär feelgood-underhållning! Jag känner inte att jag skrattar åt dem och deras tillkortakommanden med tekniken, utan jag snarare gläds med dem i deras framgångar.

Foto: Malin Göransson/UR

Det är 6 avsnitt på knappt 30 min. Finns på både UR-Play och SVT-play. Och det fina är att det på UR-Play även finns utbildningsmaterial för äldre som behöver hjälp och vill lära sig på riktigt. Så det är verkligen ett tips om du känner någon som kanske inte är så digital, men önskar att kunna hålla en digital kontakt med personen. Jag är till exempel oändligt glad över att jag har kunnat prata med mormor och morfar på Island genom Skype och FaceTime. Utan det hade vi aldrig haft den fina kontakten vi har haft genom åren. Som sagt. Oändligt tacksam för det.

Här kan du se Seniorsurfarna på UR-play och här kan du se Seniorsurfarna på SVT-play.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

9

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.