2020-09-22

Ljuslyktor av teckningar

Pyssla ljuslyktor av teckningar

Är det något jag har en hel del av är det abstrakta konstverk i regnbåges alla färger (i bland blandade så att det mer är en brun sörja förvisso) som Edda har målat både hemma och på förskolan. Jag tror jag inte är ensam om att känna att de kan bli lite väl många kanske? Idag ska vi ta tillvara på de här teckningarna för ännu ett pyssel tillsammans med Pysselbolaget. Som ni kanske minns så har Edda och jag hakat på deras skräpår, ett år där Pysselbolaget bara pysslar med skräp. Temat för september är glas och nu ska vi göra fina ljuslyktor av gamla glasburkar och teckningar. Häng på!

Gör ljuslyktor av teckningar

Gör en ljuslykta av barnens teckningar

Det här är ett pyssel som går i en rasande fart! Har du färdiga teckningar går det ännu snabbare. Annars är det himla mysigt att plocka fram vattenfärger och vanligt papper. Låt den lilla konstnären jobba fritt och när målningen har torkat är det lätt fixat att göra egna ljuslyktor.

Gör ljuslyktor av teckningar

Du behöver:

  • Teckningar
  • Gamla glasburkar
  • Dubbelhäftande tejp eller vanlig tejp
  • Sax/hobbykniv + linjal

Gör ljuslyktor av teckningar

Gör såhär:

För snyggast möjliga ljuslykta, börja med att ta bort etiketterna från dina glasburkar. Pysselbolaget har samlat massa bra tips på hur man enkelt får bort etiketter från glasburkar här.

Gör ljuslyktor av teckningar

Ta sen dina glasburkar och små konstverk/teckningar. Mät höjden (mät från botten till precis under glasburkens kant) + omkretsen på burken och klipp eller skär ut rektanglar av teckningen. Tänk på att om du använder levande ljus med riktig eld är det viktigt att pappret absolut inte går över kanten på glasburken. Då kan det nämligen börja brinna och det vill vi verkligen inte!

Pyssla ljuslyktor av teckningar

Tejpa sen ihop teckningen runt burken. Vanlig tejp eller dubbelhäftande funkar precis lika bra. Ta det du har hemma!

Och svårare än så är det faktiskt inte. Vips har du en fin ljuslykta att lysa upp hösten med.

Gör ljuslyktor av teckningar Fina ljuslyktor av barnens teckningar Fina ljuslyktor av barnens teckningar

Ser ni vilka mysiga ljuslyktor det blev av Eddas teckningar? Dom här kommer absolut att sätta stämningen i höst. Och jag tror att jag ska skaffa mig elektriska värmeljus så kan de få stå på en stund på kvällen i Eddas rum när vi läser saga. Ultimata myset ju!

Ljuslyktor av barnens teckningar
Pysselbolagets fina ljuslyktor

Pysselbolaget har också gjort egna varianter av ljuslyktorna. Där kommer teckningarna från äldre barn så det blir en annan typ av stil. Så fint också! Missa inte att kika på det!

Fler saker du kan pyssla med av skräp

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

8

Kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.