2020-09-03

En regnig förmiddag i Reykjavík

Edda Island

I början av augusti åkte jag och Edda till Island för att gå på min mormors begravning. Hon dog visserligen i mars. Men pga omständigheter och världsläget har det inte varit det lättaste att kunna genomföra. Så efter fem månader av väntan kunde vi äntligen göra det. Rekommenderar väl ingen att nöjesresa i dom här tiderna för allt med flyget hade jag gärna sluppit. Tänk vad smidigt det hade varit om hela min familj och släkt var samlad inom en betydligt mindre radie.

Eftersom det är en pandemi som härjar hej vilt så fanns det vissa begränsningar i vad man kan göra och hur mycket folk vi kunde vara i närheten av när vi var på Island. Som tur är var det klassiskt Islands-väder, regn, blåst och runt 10 grader så vi gjorde det enda vettiga och åkte in till Reykjavík för att kolla in stan. Vi parkerade vid Tjörnin och gick ett varv i Hljómskálagarðurinn.

Hljómskálagarðurinn

Fina hus och grönska.

Edda var väl inte helt pepp på snålblåst och regn i sidled. Men som halvislänning och med en pappa som älskar väder (meteorolog) så har jag lärt mig att inte bry mig särskilt mycket om dåligt väder. Det är mer en inställningsfråga. Vilket jag också är glad för och tycker att Edda också ska vänja sig vid.

Reykjavík är en ganska gullig stad ändå. Lågt, gammalt, nytt, färgglatt i en himla mix. Och just nu med cirka tusen lyftkranar för pågående byggprojekt. Jag vet inte hur många hotell som skulle byggas och byggs. Sen kom Covid-19 och jag vet inte vad som händer.

Lyckades övertala Edda att springa runt lite i regnet. Det kan ju finnas en vattenpöl eller två att hoppa i.

Glömmer att Island också är väldigt grönt på sommaren. Säkert allt regn som gör det. Tjörnin som är en sjö i Reykjavík ligger precis vid rådhuset och är faktiskt väldigt fin. Jag minns hur vi brukade åka hit och mata änderna med amma och afi (mormor och morfar) när jag var liten.

Skólavörustigur

Sen gick vi en liten vända inne i stan. På Skólavörustigur är det alltid färgfest med en regnbåge som leder upp till Hallgrímskirkja. Hela Reykjavík är en färgfest och husen är helt olika, fina och unika.

Hus i Reykjavík

Korrugerad plåt möter nåt som likaväl kunde varit i södra Europa. Här är ännu fler fina hus i Reykjavík.

Hus i Reykjavík

Och det här tyckte jag var extra fint. Ett svart hus med en spegel som en liten komet med färgglad svans. Så fint!

Hus i Reykjavík

Ja, men ni fattar ju. Kanske har man alla färgglada husen för att väga upp det rätt gråa vädret?

Det var den förmiddagsutflykten!

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

 

15

Kommentera

Hanna

Åh! Det gula huset på sista bilden bodde jag i 2003-2004 ❤️

Anna María

Vad roligt! Visst är det något extra med husen i Reykjavik?! ?

Hanna

Ja älskar dem så mkt! Och sakna hela staden jämt.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.