Sponsrat av Panduro

2020-08-30

Knyt en enkel väggbonad i makramé

Väggbonad i Makramé - Dnilva

Har ni någon gång knutit makramé? Jag har gjort det några gånger, men kallar mig ändå nybörjare. Första gången jag gjorde det var i scouterna på 90-talet. Jag vill minnas att jag både knöt ett skärp och en sölja (var absolut tvungen att googla fram vad den där grejen jag hade runt halsduken hette). Jag minns hur kul jag tyckte det var då. Men sen har åren gått och jag har inte knutit något alls. Men så började det bli lite trendigt igen att knyta makramé. Kolla bara alla duktiga som finns på internet. Wow! Jag har inte riktigt vågat mig på nåt större projekt för jag tänker att det tar sån tid. Men nu har Panduro fått in lite nya makramégarner och jag fick chansen att testa på riktigt. Och vet ni?! Det var himla roligt och gick snabbare än jag trodde!

Fortsätt att läsa för att se hur jag gjorde.

Enkel väggbonad i makramé

Svårighetsgrad:
▲▲△△△

Tidsåtgång:
▲▲▲△△ 

Du behöver:

Bra att ha: Sax, måttband och något att låta ditt arbete hänga på nä du knyter. Jag använde två stolar till exempel.

Väggbonad i Makramé - Dnilva

Makramé känns himla tacksamt då du egentligen inte behöver så mycket material. Du klarar dig egentligen på bara garnet/snöret du knyter med. Men jag gillar att mixa upp med träkulor som jag tycker är en fin detalj.

Jag tänker att som nybörjare på något är det smart att kika på hur proffsen gör. Så jag gick till biblioteket och lånade Fanny Zedenius (också känd som Createaholic) första bok Makramé. Det finns så mycket fina hantverksböcker där ute fulla med kunskap! Jag var lite nervös över att det här kanske skulle bli ett himla stort projekt att göra en väggbonad så jag ville hålla det enkelt och följa ett mönster undertiden jag lär mig grunderna. Så hittade jag väggbonaden Wilma som fick bli mitt första projekt.

Väggbonad i Makramé - Dnilva

Väggbonaden består av två knutar. Omvänt lärkhuvud som jag använder för att knyta fast garnet på min pinne. Och sen är det vågräta dubbla halvslag resen av bonaden.

Väggbonad i Makramé - Dnilva

Till min hjälp att knyta och skapa mönstret har jag ett längre snöre (kalvsnöre) som jag knyter mina vågräta dubbla halvslag runt. Så knyter jag mig ner för hela bonaden en knut i taget. Det som var svårast var egentligen att hitta en bra arbetsställning. Jag använde två stolar där jag ställde ryggarna mot varandra och lät min pinne hänga mellan dem.

För att trä på träkulorna använde jag en virknål. Då är det mycket lättare att trä genom snöret. Alternativt så kan man tejpa lite maskeringstejp längs ner på snöret också. Då funkar det som en liten nål kan man säga.

Väggbonad i Makramé - Dnilva

Absolut 100% rogivande att sitta utomhus och knyta. Men det funkar lika bra att sitta inne och kolla på TV också! Så efter några timmar hade jag en färdig väggbonad.

Väggbonad i Makramé - Dnilva

Bonaden fick flytta in i lill-stugan hos Philips föräldrar. Den var liksom given på väggen där tillsammans med det fina skåpet. Och med havet bara några hundra meter bort känns det som att det böljande mönstret i bonaden påminner om havets vågor. Eller, blev det för lökigt nu?

Väggbonad i Makramé - Dnilva Väggbonad i Makramé - Dnilva

Jag lät faktiskt snörena vara lite olika långa nertill. Jag tyckte det var så fint som det var så jag ville inte chansa och klippa av dem.

Väggbonad i Makramé - Dnilva

Jag har då definitivt inte knutit min sista makraméknut. För det här var väldigt roligt!

→ Detta inlägg är ett betalt samarbete med Panduro 

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7

Kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.