2020-08-21

Gör en gräsgubbe med barnen

Pyssla med barnen - Gör en gräsgubbe

Hand upp om ni som jag gjorde gräsgubbar när ni var små. Ni vet sånna där man gör med strumpbyxor och gräsfrön? Vi gjorde alla möjliga filurer och gubbar och jag minns hur kul jag tyckte det var att se håret växa fram. Det här är ett kul pyssel att göra med barnen kanske framförallt när avsaknaden av grönska är som störst. Någon gång mellan november till mars. Men det funkar såklart året om! Det är enkelt och kul att se gubbens hår växa för alla inblandade, både vuxna och barn.

Gräsgubbe av strumpbyxor

Svårighetsgrad:
▲△△△△

Tidsåtgång:
▲△△△△

Gräsgubbe av strumpbyxa

Material:

  • Gamla strumpbyxor
  • Jord
  • Gräsfrön
  • Sax
  • Ögon + näsa
  • Limpistol eller annat lim
  • Kruka + färg att måla på krukan med

Gör såhär:

Gräsgubbe av strumpbyxa

Det är lättast att använda ett fot+ben för att göra din gubbe. Min strumpbyxa hade hål i tån så då gjorde jag bara en liten knut och vände sen ut och in på den. Det funkar precis lika bra. Hur du än gör så börja med att lägga i ett gäng gräsfrön. Ju fler frön, desto tätare frisyr. Här kan du ju försöka att styra hur fröna ligger beroende på vilken typ av frisyr du vill ha. Fyll sen på med jord och knyt en knut i botten.

Gräsgubbe av strumpbyxa

Placera huvudet i en kruka och fäst ögon och näsa med en lite lim. Jag använde limpistolen.

Dags att måla krukan! Edda och jag använde fingerfärg för då var det fritt fram att kladda bäst Edda ville. Däremot håller den kanske inte superbra om det kommer för mycket vatten på färgen på krukan. Har du större barn som inte riskerar att äta färgen kan du ju använda en färg som är bättre för ändamålet.

Pyssla med barnen - Gör en gräsgubbe

Sen är det bara att vattna gubben, jag vattnade genom att lyfta bort själva huvudet från krukan och spolade vatten på hela så att all jord blev jämnfuktig. Och vänta!

Edda och jag gjorde två gräsgubbar när vi ändå höll på. För Eddas kompis Mika fyllde 2 år och det kändes kul med en present som det händer nåt mer. Och som Edda hade varit med och gjort.

Pyssla med barnen - Gör en gräsgubbe

Efter några veckor var det dags för gubben att gå till frisören!

Pyssla med barnen - Gör en gräsgubbe

Det blev en rak punkarfrilla!

Pyssla med barnen - Gör en gräsgubbe

 

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

11

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.