2020-07-09

Jag stickar en slipover (eller ska vi kanske kalla det en väst?)

Holiday Slipover - Work in progress

När jag kollar på TV på kvällarna stickar jag oftast under tiden. Ett av alla projekt är den här västen, slipover kan man nog också kalla det. En Holiday Slipover från Petit Knit. Sjukt rolig att sticka och passar också nybörjaren. Plus att slipovern / västen är bästa plagget!

Holiday Slipover - Work in progress

Har stickat på den så fort jag fått chansen och tycker garnet verkligen är perfekt. Har 3 nystan samtidigt. 2 trådar Cotton-Merino i beige och 1 tråd med Silk-Mohair i offwhite.

Holiday Slipover - Work in progress

Är faktiskt klar med den sen ett tag tillbaka. Använde den på midsommar och har sen dess dessutom hunnit blocka den. Får ta bättre bilder på den också. För den är himla fin!

Holiday Slipover - Work in progress

Och här kanske det blir lite väl mycket nörderi för er som inte är lika uppslukade av stickning som jag. MEN! Magic Loop, vilken grej! Jag har precis lärt mig det och det är så himla bra. YouTube:a videos om du vill lära dig, men kort sagt så kan du sticka ett plagg på rundsticka med mindre omkrets än vad dina rundstickor har tack vare magic loop. Man gör en liten extra ögla och vips är det som att man har rätt längd på rundstickan. Genialt!

Råkar det vara så att du skulle vilja lära dig att sticka så vill jag bara peppa på och säga GÖR DET! För jag har stickat lite då och då under många år. Så jag har ju absolut kunnat grunderna. Men i princip aldrig gjort klart något. Men nu har jag verkligen hittat det här med stickning och det är så himla roligt! Kan. Inte. Sluta. Mest är väl tack vara min bästa syjunta, Tvåpunktnål. Följ oss på instagram för sånt vi stickar på! Snart är vi dessutom uppe i 100 följare.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

13

Kommentera

Älskar! Så fin.

Hanna

Så fin! Vad har du för stickor till denna?

Anna María

Tack! Jag använder rundsticka 10 till slätstickningen och 9 till resåren i hals, ärmar och mudden nertill. Så den är ganska snabbstickad! ✌️

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.