2020-06-24

Väggbonad – stort broderi

Broderad väggbonad

För lite över ett år sedan gjorde jag den här väggbonaden för ett jobb till Panduro. Ett enormt broderi på en 80×80 cm stor duk. Eller duk, det är en hålad filt som jag har broderat i med garn i olika tjocklekar. Det här var ett så himla befriande projekt att få dyka ner i där för lite mer än ett år sedan. Morfar hade precis dött, jag varvade jobb och föräldraledighet i ett enda virrvarr. Men det här blev som meditation. Jag tog med mig projektet när Edda och jag åkte till Island för att gå på begravningen. Så jag sydde på den så fort jag fick chansen. Mamma hjälpte mig med idéer på olika sömmar och lärde mig massa tricks.

Det blev franska knutar, korsstygn, snedstygn, flätor och olika mönster i olika färger och former. Handarbete kan vara så meditativt när man bara gör utan att tänka så mycket.

Broderad väggbonad

Det som faktiskt är extra kul är att broderi i vanliga fall är ganska smått och pilligt, men det blir en helt annan grej när man får ta upp det i storlek och skapa stort.

Broderad väggbonad

Kolla så stor den är! Och jag älskar fransarna nertill. Så med dom inräknade blev väggbonaden säkert 1 meter hög. En riktigt maffig pjäs på väggen.

Trendig väggbonad
Foto: Panduro

Själva bonaden var ett hantverksjobb jag gjorde åt Panduro. Det innebar att jag gjorde själva grejen (väggbonaden i det här fallet) som de sedan har med som inspirationsbild kopplad till produkten på hemsidan och en guide på hur du kan göra. Så när jag var klar skickade jag ner väggbonaden till dem i Malmö så de kunde fota den i sin studio. Såhär blev deras bild ↑ Och här hamnade den på deras hemsida.

Andra saker du kan göra med hålad filt

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

6

Kommentera

Wow, så häftig! Och så fint att den fick finnas med i sorgen. <3

Anna María

Tack snälla! Det är fint att bearbeta sorg och finna sig i sorgen med hjälp av ett hantverk.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.