2020-06-21

Midsommar i Gröndal

Midsommar i Gröndal

Vilken midsommar vi hade! Så fin, okomplicerad och bara bra. Jag tror vi på något sätt har Corona att tacka för det. Kanske handlar det om att det inte fanns några särskilda förväntningar utan att man liksom får göra nåt bra av det man kan pga ”rådande omständigheter”. Att alla liksom sänker ribban och att man är mer i nuet. Jag vet inte men oavsett så hade vi en fantastiskt fin midsommar.

Midsommar i Gröndal

Vi firade i Gröndal med vänner. Vi började hemma hos Elin och Mattias med midsommarlunch. Sill, lax, potatis, västerbottenpaj, sallad och sånt som hör en midsommar till. Till fika blev det en klassisk midsommartårta med jordgubbar som jag bakade. Alla barn är i ungefär samma ålder så det var synkade tider vilket känns som en otrolig lyx att dessutom kunna få en liten stund av lugn och ro utan barn och att kunna prata till punkt.

Midsommar i Gröndal

Precis när barnen hade vaknat gick jag, Elin, Nathalie och Moa ner till vattnet för ett dopp. Det blev två friska och snabba dopp. Men alltså vad härligt det är att bara. Har kommit på mig själv att längta efter nästa bad flera gånger. (Då har det ändå bara gått två dagar sen midsommar.) Och då är jag en person som varit badkruka i hela mitt liv. Men jag känner att det har ändrats nu.

Midsommar i Gröndal Midsommar i Gröndal

Nu är första gången jag känner att jag skulle vilja ha närmare till vattnet. Trots att vi ändå bor en cykeltur från flera olika badställen. Men det är något romantiskt med att tassa ner till vattnet i morgonrock och ta sig ett dopp.

Midsommar i Gröndal

Framåt eftermiddagen bytte vi location. Andra halvan av Midsommar firade vi i Nathalie och Örns trädgård. Att fira midsommar i Gröndal var som att fira i södra Europa. Typ. Pittoreskt som bara den och när vädret var så bra som det ändå var gav det verkligen en känsla av utomlands.

Moa och Nathalie hade fixat små stationer till alla barn. Ansiktsmålning, ateljé, koja, en plaskpool.

Midsommar i Gröndal

Edda var extremt nöjd med fri tillgång till vatten. Är det något hon älskar är det att leka med vatten. Kolla så fin hon är i min gamla klänning som mamma (eller mormor) sydde till mig.

Midsommar i Gröndal Midsommar i Gröndal

Jocke hade gjort en supergod typ flädersaft med kanel, äpple och massa godsaker. Den var god som den var, men också fantastisk som en spritz! Gabriella som precis har börjat blogga här på JWHF har fått mig att bli så himla sugen på spritz i sommar. Kolla in på hennes IGTV för spritz-inspo.

Midsommar i Gröndal

Så var det dags för mat igen och vi grillade och fick sitta ner en liten stund i hyfsad lugn och ro. För barnen fick utebio på en liten filt.

Midsommar i GröndalMidsommar i Gröndal

Ser ni vilka söta små tigrar jag fick fira midsommar med.

Midsommar i Gröndal

Och såhär såg jag typ ut. Har faktiskt sytt min klänning, eller gjort om en linneklänning från second hand. Perfekt med linneklänning i värmen. Och framåt kvällen åkte min nystickade väst på. Måste visa er sen. Älskar stickad väst.  Bättre än såhär blev inte någon bild på Edda och mig. Jag försöker dra bort nappen lite smidigt eftersom vi ska ta bild, mitt i en blink. Men det är en bild i alla fall. Och det var en fantastisk fin Midsommar.

Midsommar i Gröndal

Hoppas ni också har haft fina dagar.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

11

Kommentera

midis

Exakt så, okomplicerad. Och västen och klänningen!! 10 av 10!!

Anna María

Okoplicerat är bra! Ska helt klart ta med mig det som en lärdom efter Corona. Om det nu inte är så att detta är det nya sättet.
Vad kul att du gillar kläderna!

gabriellaskog

Till synes en perfekt midsommar! Plus håller med Christin, en otrolig look. Och kul att du gillade spritzvideon!

Anna María

Åh tack!! Ja, superbra med spritzvideo! Mer sånt!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.