2020-05-05

Årliga ramslöksplocket

Plocka ramslök - Dnilva

Vi har en fin tradition runt månadsskiftet april/maj. Att åka ut till vårt lilla ramslöksställe för att plocka ramslök. Ni lyllosar som bor längre söderut än vad jag gör har era hav av ramslök i de där böljande gröna skogsgläntorna. Jag har bara hittat ett litet men naggande gott ställe. Det räcker i och för sig jättebra för mig.

Det är något visst med att komma ut i naturen. Tack för att jag kan ta mig ut, trots Corona-läget. Bara att få se naturen väckas till liv och alla vårtecken därute. Jag kan för övrigt inte fatta att det redan är maj, 2020 kommer att vara märkligaste året på så många sätt. Tiden är både skev och ur led. Min kropp tänker att det är februari typ. Otroligt märkligt. Men åter till ramslöken.

Ramslök - Dnilva

Den starka vitlöksdoften som kommer mot dig när du hittar ramslök går inte att ta miste på. Mmmmm vad det luktar gott! Nu har vi i alla fall så att vi kan laga lite goda rätter i någon vecka. Förvarar min ramslök i ett glas med vatten i kylskåpet. Och det som inte går åt nu fryser jag in. Har torkat en del tidigare år, men i år skippade jag faktiskt det. Tycker att smaken blir lite för gräsig.
Ravioli med ramslök, riccota, svamp och citron

På kvällen lagade vi en vansinnesgod ravioli. Vi fyllde den med svamp, ricotta, lite pecorino, ramslök naturligtvis och citronzest. Så gott! Toppade med sparris, rostade pinjenötter och ramslökssmör. Typ så.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

12

Kommentera

Lina

Wow så gott! Måste ut o plocka nu känner jag 🙂

Anna María

Men visst är det! Ja, har du ett ställe så ut och plocka!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.