2020-04-28

Pyssla en linbana av gamla tetror

Linbana av gamla tetraförpackningar - Skräpåret

Edda och jag hakar på Pysselbolagets skräpår även den här månaden. För att göra något annat av det som egentligen ses som skräp är bra på så många sätt. Månadens material och tema är TETRA. Av det har Edda och jag pysslat en linbana av gamla tetraförpackningar tillsammans med Pysselbolaget. Ett kul och enkelt pyssel för både små och lite större barn.

Linbana av gamla tetraförpackningar - Skräpåret

Jag tog tre olika storlekar på mina tetraförpackningar, där kan man ju göra lite som man vill, men det var liksom vad som fanns hemma. Skölj ur och kapa av toppen av förpackningarna. Skär ut små fönster så att linbane-passagerarna kan njuta av utsikten från sina små tetra-vagnar.

Linbana av gamla tetraförpackningar - Skräpåret

Limma på papper (som sen ska dekoreras) och skär ut hål där fönstren är. Gör hål i sidorna och sätt dit sugrör som linan sen ska löpa igenom.

Linbana av gamla tetraförpackningar - Skräpåret

Dags att dekorera vagnarna! Det här kan man utveckla hur mycket man vill. Vattenfärg, limma på grejer, glitter, dekorgummi med mera. Ta vad du har hemma och låt barnen vara kreativa!

Dags att montera och hänga upp linbanan. Trä ett snöre genom sugrören och häng upp vagnarna efter varandra. Fyll sen vagnarna med passagerare, spänn fast er och lek loss!

Pysselbolaget - Linbana

Kolla så fin (och något mer estetiskt tilltalande, förlåt Edda) linbana Pysselbolaget gjorde.

Vill du har en utförligare beskrivning av hur du gör linbanan? Kolla Pysselbolagets beskrivning.

Linbana av gamla tetraförpackningar - Skräpåret

Här hemma var det väldigt noga med vilka som fick åka linbanan och vilka som absolut inte fick åka med. Det vi tillslut enades om var att Duplo-gubbarna var bäst. De var lätta att ta i och ur utan att råka fastna i sugröret.

Linbana av gamla tetraförpackningar - Skräpåret Linbana av gamla tetraförpackningar - Skräpåret

Idag fick linbanan hänga lite kors och tvärs i rummet, men jag ska nog fixa nån upphängning utmed väggen så att linbanan kan vara framme hela tiden utan att den är i vägen.

Tack Pysselbolaget för ännu ett kul och uppskattat pyssel!

Missa inte Pysselbolagets övriga pyssel med tetraförpackningar.

Fler pyssel från skräpåret:

Flanellograf – Tygtavla med ansikte

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7

Kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.