2020-04-23

IKEA hack VITTSJÖ – soffbord i blått och marmor

IKEA hack VITTSJÖ - Blått och marmor

Vi har haft vårt soffbord i en mindre evighet. Vi köpte det 2014 när vi flyttade till Hägerstensåsen. Ganska snabbt gjorde jag om bordet så det blev ett bord i guld och marmor. Sen tröttnade jag på det, men visste inte vad jag skulle byta ut det till. Så det har fått hänga med. En kort vända flyttade vi ut det i förrådet, men på något magiskt sätt kom det in igen. Och nu fick det ett nytt uppdaterat utseende som känns lite mer oss och passar in här hemma. Skönt!
IKEA hack VITTSJÖ - Blått och marmor

Och det var faktiskt himla enkelt gjort. Bottenskivan fick åka upp och bli bordsskiva och benen fick en ny färg. Svårare än så behöver det verkligen inte vara. Värt att påminna mig själv om det när saker ligger och är ogjorda i en mindre evighet.

IKEA hack VITTSJÖ - Blått och marmor

Såhär såg bordet ut i original när vi köpte det i början av 2014. Svart metall med en glasskiva på toppen.

Efter första remaken blev det guld och marmor. Benen sprayade jag med guldspray och bottenskivan klädde jag in i dekorplast.

Och nu! Glasskivan är borttagen, bottenskivan med marmor har blivit toppskiva och metallbenen är målade i en klarblå färg. Det känns så mycket finare.

IKEA hack VITTSJÖ - Blått och marmor

I en drömvärld kanske inte det ultimata soffbordet ser ut såhär. Men jag tycker det känns bra att använda det vi har och inte hålla på att köpa nytt bara för sakens skull. Bordet funkar alldeles utmärkt faktiskt! Och dessutom, Edda härjar runt på det mesta, bygger kojor och har sig. Så att ha ett dyrt designerbord känns ett gäng år bort.

Och hur gjorde jag då? Den här gången bröt jag mot de flesta regler tror jag. Men jag tänkte att jag skulle se det som ett test hur det håller. (Och kanske mest för att jag bara ville få det gjort och inte orkade vänta.) Jag hade en blå färg hemma, (samma som jag målade den här stolen med) som absolut inte är för metall, men jag målade två strykningar med den och det täcker superfint. Sen får vi se hur det håller för slitage.

Men med erfarenhet från första gången jag gjorde om bordet så funkar det och håller superbra med en sprayfärg som funkar på metall. Då behöver du inte grunda med något utan kan köra direkt på. Det blir absolut ett visst slitage över åren, men inget som stör. Skrev ett inlägg om Hur det gick sen med soffbordet så där kan ni läsa mer om hur det hållit över tid.

Fler IKEA hacks:

 

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

11

Kommentera

W

Så snyggt! Vill du dela med dig av den blåa färgen och hur du gjort? Spray? Grundat något? Var verkligen fiiint!

Anna María

Tack! Nu har jag uppdaterat i texten hur jag gjorde. Den här gången bröt jag mot alla regler som finns tror jag. Använde en snickerifärg som jag hade hemma. För jag orkade inte vänta. Så jag har inga höga förhoppningar om hållbarheten här. Men hade jag gjort det ordentligt hade jag gjort som jag gjorde förra gången jag gjorde bordet. Då hade jag tagit en sprayfärg som är till för metall och sprayat på den utan att grunda. Det höll toppenbra sist jag gjorde det.

jennybrandtgronberg

Riktigt snyggt!

Anna María

Tack! Känns så skönt med en uppdaterad version 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.