2020-03-03

Måla med Edda

Tack och adjö vabruari! Ses igen nästa år. Visst blir det en del vabbande med förskolebarn, men det hör väl till tänker jag. Jag försöker verkligen att se det som bonusdagar tillsammans med Edda hellre än att det blir något jobbigt. Självklart händer det att jag blir stressad och känner att jobbet blir lidande, men ja, jag kan liksom inte göra så mycket åt det. De gånger då Edda ändå vill göra något och hon har orken försöker jag att hitta på grejer som vi kan göra tillsammans. Är oroligt pepp på att hon ska bli lite äldre så vi kan pyssla tillsammans på riktigt, eller baka, eller bygga nåt. Men visst finns det massa saker att göra ihop nu också!

Här om sistens drog jag fram vaxduken, baksidan på en gammal tapet (jag gillar att måla på tapet då det är lite tjockare papper och för att jag har massa liggande), penslar och fingerfärg så blev hon himla pepp! Jag tänker att bara för att det är fingerfärg så måste en ju inte måla med fingrarna.

Även om det nog är mer regel än undantag att händerna får färg på sig. Särskilt efter att jag brukar rita av hennes hand när vi ritar med träkritor. Måla handen! säger hon.

Jag använder Panduros egna fingerfärg och har dem i gul, blå, röd, och grön. Då kan Edda dessutom öva på att lära sig grundfärgerna undertiden vi målar. Jag blev faktiskt extra glad när jag såg att samma dag som jag skaffade fingerfärgen blev den svanen-märkt! Bra ju! Så då känns det bra att det bara är att kladda loss utan att jag behöver tänka på vad den innehåller och hur Eddas små händer mår av den och om nåt slinker in i munnen…

Det är bra tryck i pigmeten så skydda kläderna om du är rädd om dem är mitt råd. Men annars, kör på bara och kladda loss! Agnes som också bloggar här på JWHF har skrivit ett kanonbra inlägg om att måla med barn. Där har jag bland annat lärt mig att begränsa färganvändandet till bara 3 färger åt gången. Även om det såklart beror på vilka färger som används så är det lättare att undvika en brun sörja om en följer det tipset.

Även om hon inte orkar sitta hur länge som helst och måla så ser jag verkligen att hon tycker det är roligt att måla och det vill jag verkligen uppmuntra. Jag försöker att ha alla grejer lättillgängliga så det är lätt för mig också att bara dra fram när andan faller på eller Edda blir sugen.

Perfekt vabbsyssla, måla med pensel

Sen är det faktiskt inte bara pensel som är kul att måla med. Hushållspapper, svampar, vad som helst funkar! Våga testa!

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

13
  • Just wanna view more of
  • DIY

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.