2020-03-14

Internets rangligaste palettblad

Klippa ner palettblad - Dnilva

Palettblad är en otroligt tacksam krukväxt. Det växer så det knakar och det är kul att det finns i så många olika sorter och färger. Mitt största palettblad är det här ↑ Jag fick det genom en stickling från Mikaela för ett gäng år sedan när vi hade en Monthly Makers-träff om jag inte minns helt fel. Under vintern när solljuset är i princip obefintligt är bladen åt det gröna hållet med några rosa inslag, men på sommarhalvåret är det desto mer umph i dem och bladen kan vara helt knalligt rosa.

Jag ska erkänna att jag inte har tagit väl hand om mitt stackars palettblad. Men nu kommer solen så sakta tillbaka och jag vill ge det lite mer kärlek. Jag vet egentligen inte vad som är rätt att göra, men jag tycker inte jag har fått ordning på formen på det så jag tänkte att jag likaväl kunde klippa det ganska så hårt. Edda var himla sugen på att hjälpa till. Ni ser ju så stort det är! Nästan en och en halv meter högt skulle jag tro.

Klippa ner palettblad - Dnilva

Hoppsan! Det blev inte så himla mycket kvar när jag var klar. Men det var så många långa rangliga pinnar som stod åt alla håll att det fick bli såhär. Så nu har jag väl cirka tusen sticklingar om detta skulle skita sig. Så det är ju bra i alla fall.

Och nu är en ganska bra tid för att ta sticklingar och beskära palettbladen faktiskt. Eller, ja bäst var kanske för någon vecka sen. MEN hur ska en hinna med allt i rimlig tid?! Hanna Wendelbo har skrivit en himla bra guide om palettblad och hur man ska beskära dem. Kika gärna där om du vill få lite mer hjälp på traven. Hur fin är inte hennes sort China Rose? Undrar vad min sort kan heta. Jag har ingen aning alls.

Klippa ner palettblad - Dnilva

Enda nackdelen med att jag klippte ner var att Eddas gömställe helt plötsligt försvann, förlåt för det! Vi får hålla tummarna för att det växer tillbaka och blir ännu tätare den här gången.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7
  • Just wanna view more of
  • Home

Kommentera

Den är också en china Rose om jag inte minns fel vilken du fick! Men när den är sådär vinterblek ser den inte så karaktäristisk ut ??

Anna María

Jasså!? Såpass, tycker den alltid har varit lite mesig i färgerna. Särskilt på vintern. Haha! Hur som helst så är det ju fin 🙂

Lisanne

Älskar palettblad! Tänkte tipsa om att Julie Vinbar har en liten sticklingbutik där alla kan lämna sticklingar och ”köpa” nya genom att swisha en slant till kvinnojouren! Om du vill bli av med dina sticklingarna är det nog många som kan glädjas av dem! 🙂

Anna María

Vilken bra grej! Tack för tipset! Win-win på det då 🙂

vardagskonst

Vi hade sticklingsevent på jobbet och då var det en florist där som sa att….hm hur var det nu….jo – ju mer sol desto rangligare blir växter eftersom de skjuter i väg på höjden men med mindre sol drar de iväg på tvären istället. Kan behöva kontrolleras, det här tipset, men det lät rimligt!

Anna María

Aha! Låter ändå rimligt. För palettbladet har fått massa sol och ser (såg) ju uppenbarligen rangligt ut. Hojta om du kollar upp det igen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.