2020-03-31

I år blir det en hemmapåsk

Påsken närmar sig och det är faktiskt hög tid att sätta igång med påskpysslandet tycker jag! Det fina med påskpyssel är att det är ganska fritt. Jag brukar tänka att ett påskpyssel är något som känns vårigt, pastelligt och glatt, sen kan det vara lite hur som helst. Det finns heller inte särskilt mycket krav (tycker jag i alla fall) kring påsken. Alla gör lite som de vill och folk firar lite olika.

I år stannar vi hemma och firar en riktig hemmapåsk. Annars var våra planer att åka ner till Philips föräldrars stuga utanför Halmstad. Vi har gjort det flera år i rad, så man kan nog säga att det är lite av en tradition. Men eftersom att stanna hemma är det enda vettiga att göra just nu så gör vi ju självklart det! Och det känns himla fint det också. Att gräva där man står och se det som är fint med att vara hemma. Nya traditioner kan skapas, eller i alla fall provas på. Maria och Emma har dragit igång #hemmapåsk på instagram, där finns massa tips på DIY, recept och annat påskigt mysigt som en kan göra hemma. In och inspireras.

För egen del har jag än så länge knappt börjar med påskpysslandet. Har hittills bara gjort påskliljor i crepepapper. Men med en liten djupdykning i arkivet så finns det en lite kul att göra. Ser att den här kategorin absolut behöver fyllas på här på bloggen!

Naturligt färgade ägg

Färga ägg naturligt - Larsson och Lyth

Färga ägg med sånt du (förmodligen) redan har hemma är smått beroendeframkallande och kul! Perfekt att göra med lite äldre barn skulle jag tro också. Eller, du behöver verkligen inte ha barn med här. Det är så kul att experimentera fram olika nyanser och färger.

Färga ägg naturligt - Larsson och Lyth

Alternativa fjädrar till påskriset

Man kan göra fjädrar av allt möjligt som inte är fjäder, garn, tyg, tyll med mera. Kolla in hela inlägget här: alternativa fjädrar till påskriset

Påskpyssel papphöna - Larsson och Lyth

Helena och jag har ju en YouTube-kanal tillsammans. Larsson och Lyth. Vi gjorde en himla massa påskfilmer och såklart ligger ju de kvar på vår YouTube-kanal. Kika gärna in där även om vi inte uppdaterar just nu.

Äggknappar på skjortan

Vill du piffa till kläderna lite äggstra tycker jag du ska fixa äggknappar till din skjorta.

Just nu är jag på gång att fixa lite påskris. Satte igång ett litet växtfärgningsbad med avokado igår och tyget ser ut att bli så fint! Ja tänkte fixa en liten enkel dekoration till påskriset. Men det är just det, jag behöver ett ris, några grenar bara. Och nu skulle jag verkligen vilja ha en trädgård att plocka in lite ris ifrån. Det känns så himla ovärt att köpa pinnar tycker jag. Vi får se hur jag löser det.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

10
  • Just wanna view more of
  • DIY

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.