2020-02-21

Serietips: The Circle

Idag tänkte jag tipsa om en realityserie. Har inte tipsat om särskilt mycket i den kategorin innan. Men kan meddela att jag ändå sett desto mer reality. För det är nåt visst att få följa människor även om det i många fall är kurerat och lite justerat pga att det är en TV produktion. En av de senaste serierna jag följt och plöjt är The Circle som finns på Netflix.

The Circle handlar om ett gäng personer som flyttar in i varsin lägenhet i ett och samma hus. Deltagarna träffar aldrig varandra utan de kan bara kommunicera med varndra genom ”The Circle” som är en typ av socialt nätverk som är röststyrt via flera TV apparater som finns i deras lägenheter. Deltagarna får skapa sig en profil i The Circle och det är genom gruppchatter, utmaningar och privata konversationer som de ska skapa en uppfattning om varandra och baserat på den ranka sina motståndare. De som är mest populära blir influencers och de måste blocka andra deltagare som inte längre får vara med i spelet. Sist kvar i tävlingen vinner 100 000 dollar.

Alltså, detta är så intressant och fängslande på flera sätt. Det är ytligt, absolut. Baserat på fördomar och föreställningar om hur vi tror att vi har bäst chans att lyckas bland annat. Philip och jag totalt plöjde detta. Det finns så många lager i serien trots sin ytlighet. För eftersom deltagarna inte träffas kan man vara precis vem som helst. Så vem är fejk, vad är fejk och vem kan man lita på?

Hur löjligt det än låter så tror jag att jag gick igenom hela mitt känsloregister när jag kollade på serien. Jag har skrattat, skämts, gråtit och blivit underhållen. Det är cliffhangers och himla spännande trots att det är en realityserie. Till en början tänkte jag mest OMG vilken casting, sjukt överdrivet och amerikanskt, men jag måste ändå säga att jag tycker att de hittat många väldigt bra och fina personligheter.

Så, nu ska jag inte babbla på mer om detta. Se The Circle!

The Circle är från början ett brittiskt TV format som har sänts i 2 säsonger på Channel 4.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.