2020-02-25

Ett hyllningsinlägg till den kära semlan

Semlor!

Jag älskar semlor! En semla består liksom av allt gott. Vetebulle – MUMS! Grädde – JÄTTEGOTT! Mandelmassa – SMASK! Så där finns det inte mycket som kan gå fel. Följer ni mig på instagram @dnilva så har ni säkert sett att vi haft lite semmeltest-test på kontoret. Jag har liksom bara råkat hypa upp det här med semlor och känner min lite som en semmel-ambassadör. Självutnämnd förvisso. Men ändå!

Jag hade stora planer på att baka egna semlor och tänkte testa göra dem efter Helenas recept. Inlägget heter liksom ”Recept på de godaste & saftigaste semlorna”, ja det låter ju helt enligt min smak! Så kom helgen och inget gick enligt planerna. Philip var sjuk och Edda ville hänga på mig konstant så jag kände att jag fick tänk om. Annika, på kontoret hade dessutom tipsat mig om att semmelkladdkaka verkligen är maximal utdelning för minimal instats. Så, jag googlade upp första bästa recept och lyckades baka tillsammans med Edda.

Semmelkladdkaka

Det var ju svingott! Och så lätt att svänga ihop! Jag använde mig av ICAs recept, de hade mandelmjöl i, men blev sen sugen att testa recepten från både Fredriks Fika och My Kitchen Stories där båda använder mandelmassa istället. Och visst det är inte en semla, men för att vara en variant så smakade den väldigt mycket semla.

Semmelkladdkaka

Jag är dessutom uppvuxen med två semmeldagar i mitt liv. Nämligen den svenska och den isländska. Sån lyx ju! När jag var mindre föredrog jag den isländska semlan som är mer en petit choux med sylt och grädde mellan halvorna och en topp med glassyr. Förutom att semlan i sig är annorlunda så finns det en himla kul tradition kring semlorna på island, bolla som det heter.

Här finns både recept och den ganska knäppa storyn → Bolla – den isländska semlan + recept

 

Recept Isländsk semla

Idag vabbar jag så jag har faktiskt inte löst det här med att få tag på en riktig semla. Annars får det bli en imorgon. För jag tycker att varje dag är en semmeldag!

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.