2020-01-13

Avsmakningsmeny, ensamfrukost och hejdå julen

Tack helgen som var, du var himla fin på massa olika sätt. Vi tittar på några murriga mobilbilder som får beskriva den.

Jag och Philip lämnade över Edda till mina föräldrar som tog med sig henne till Uppsala. Edda skulle få sova över hos dem en natt. Utan oss! En liten milstolpe uppnådd i vårt föräldraskap ändå. Att Edda får åka själv på sleep over hos sin mormor och morfar. Kul för Edda, kul för mina föräldrar och kul för oss. Win, win, win!

Philip och jag skulle nämligen ut och äta. Tillsammans. Utan barn. Med Sandra och Johannes. Så himla trevligt! Vi åt deras avsmakningsmeny på 7 rätter. Så himla kul, härligt, gott och välbehövlig att få göra något som vi annars gjorde innan Edda föddes. Det är lätt att glömma av hur livet ändå såg ut för bara en liten stund sedan.

Det knäppaste var ju att vi vaknade själva hemma i lägenheten. Jag vaknade naturligtvis ändå strax efter kl 06. Men det har jag alltid gjort i alla år, så det är inte nytt. Men den här gången kunde jag välja att somna om en liten stund. Det var längesen det hände. Även om vi inte tog sovmorgon till längre än 8 så var det så lyxigt. Sen gick vi upp, gjorde frukost och åt framför På Spåret som vi missade kvällen innan.

Vi har föresten möblerat om. Igen. Har nog gjort det en miljard gånger sen vi flyttade in. Vi har vridit soffan åt exakt alla håll som går. Och vid varje ny placering känns det toppen, men så tänker vi att vi ska känna lite på det innan vi fixar i ordning allt. Och så blir det lite provisoriskt, ett tag innan vi får feeling igen. Tänkte jag skulle visa er lite bättre och också typ be om hjälp, för jag tror jag vet vad jag tycker, men det vore kul att höra vad ni tänker också. Men det om det.

Efter frukosten packade jag ner julen för den här gången. En himla blandning av julpynt i vår gran, men mest guld och rött egentligen. Mycket är sånt jag har gjort själv. Som smällkaramellerna jag gjorde i Go’kväll, julgranshängen som jag gjorde till Dessertmästarnas jul, guldiga julkulor jag gjorde för flera år sen i Monthly Makers. Och nytt för i år är kristyr-Edda. Rätt gullig va!?

Så åkte vi till Uppsala och hämtade hem Edda igen. Hon hade haft det så himla kul! Och så passade jag på att hälsa på min farmor Hedvig med Edda.

Tack för mig helgen! Nu väntar en kul vecka. Idag var jag på Stora Trenddagen, imorgon är det Formex och på onsdag åker jag på Kreativ Kickoff!

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

8

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.