2019-12-02

Julstjärna av papperspåsar, med ljus i – så här gör du

Julstjärna av papperspåse - Dnilva

Julstjärnor är ju ett himla klassiskt inslag i julen och dem kan du naturligtvis göra själv! Den här julstjärnan av papperspåsar gjorde jag till Go’kväll när jag gästade dem och visade hur du kan göra egna adventsstjärnor. Se mer här: Adventsstjärnor i Go’kväll. Jag la ut den här på min istagram och ni var flera som ville få en närmare beskrivning av hur jag gjorde. Så här kommer den! Fråga om det är något ni undrar över!

Julstjärna av papperspåsar

Svårighetsgrad:
▲▲△△△

Tidsåtgång:
▲▲▲△△

Du behöver:

  • Papperspåsar/godispåsar (mina är 12,5 x 19 cm och jag använde 9 st)
  • Sax
  • Håltång
  • Limstift
  • Ljusslinga i LED som inte blir varm

Beskrivning efter bilderna

Börja med att klippa till dina papperspåsar genom att runda dem upptill. Vill du få en exakt rundning, hitta något runt föremål och rita av. Typ en tallrik eller nåt annat. Gör din dekor med hjälp av en håltång. Jag gjorde ett mönster på fri hand. Har du pappersstansar med figurer kan det ju vara fint att använda t ex en som ser ut som en stjärna eller så. Klipp till och håla alla dina påsar. För just den här stjärnan behövde jag 9 st påsar. Men prova dig fram. Ibland behövs det färre och ibland fler beroende på hur stor själva påsen är.

Limma ett ”T” på din papperspåse. Limma på botten och ett streck upp i mitten. Lägg på nästa påse och limma ett ”T” igen tills du har lagt alla dina påsar på hög och limmat ihop.

Nu är det dags för att göra själva hålet för ljusslingan. Rita en cirkel, det är inte petnoga att den blir exakt rund. Det går lika bra med en kvadrat egentligen. Skär eller klipp ut så du har ett hål genom alla påsarna. (Vill du kan du göra själva hålet innan du har satt ihop påsarna, det borde funka lika bra det.)

Veckla ut din stjärna och trä din ljusslinga (tänk på att ha en som inte blir varm bara!) så det kommer en eller flera lampor i varje stjärnspets. Jag har bara lagt mina lite huller om buller typ. Jag tycker det blir ett fint ljus då.

Antingen kan du limma ihop den sista biten av stjärnan med lim eller så kan du till exempel sätta två små magneter på insidan av pappret, då kan du lätt ta bort dem och packa ner stjärnan snyggt i en låda till nästa år när julen är slut.

Jag hängde upp min stjärna i en fiskelina.

Julstjärna av papperspåse - Dnilva

Och självklart kan man använda typ vilken påse som helst. Jag gjorde en variant med genomskinlig cellofan i Go’kväll som jag tyckte blev himla läcker!

Adventsstjarna Go'kväll - Anna Maria Larsson

Gå loss bland pappers och godispåsar och lycka till med dina stjärnor!

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

9

Kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.