Sponsrat av Panduro

2019-12-12

En Nisse har flyttat in!

Nissedörr Panduro - Dnilva

Kolla! En Nisse har flyttat in hos oss. Jag har bara hört hur hen stökat runt, men aldrig sett något med egna ögon. Jag antar att hen stannar i alla fall fram till jul. Men vi får se hur länge hen blir kvar. Välkommen hit säger jag hur som helst.

Nissedörr Panduro - Dnilva

Med tanke på hur många Nissedörrar jag sett på instagram så måste de vara extra aktiva i år. Men jag fattar verkligen det. Det här är verkligen hur kul som helst att greja med. Att bygga upp en liten miniatyrvärld som sen får ett eget liv. Jag gick förbi Panduro för att botanisera bland deras alla dörrar och miniatyrer. Visst var jag kanske lite sent ute, men jag var ändå sjukt pepp på så mycket kul material det fanns för att bygga upp den här lilla mini-världen med. Jag föll för Nisse-dörren med veranda. Sen kompletterade jag med en sparkstötting, träskor och ett kit med staket.

Nissedörr Panduro - Dnilva

Jag målade allt med matt hobbylack som verkligen är en strålande färg, den torkar supersnabbt och det är bara att blanda fram den nyansen du vill ha. Det svåraste var att bestämma vilken färg alla delar skulle ha och att blanda tillräckligt mycket.

Jag tror att den här Nissen var lite sugen på mer färg. Först tänkte jag hålla det klassiskt med vitt och grått, men så hade Nissen blandat till en grön färg. Jaja, det var bara att lyda och måla huset.

En rosa dörr ville hen också ha. Okej tänkte jag och målade vidare.

Så blev det gula karmar och en gul trapp. Jag tror Nissen fick lite Carl Larsson-feeling. Inte mig emot, det känns uppfriskande med ett litet hus med massa färg.

Nissedörr Panduro - Dnilva

Träskorna fick juldekor och en liten grankvist fick bli dörrmatta. Kransen på dörren gjorde jag av ett snöre som jag gjorde en knut på och sen limmade fast granbarr med limpistolen. De röda bären i kransen målade jag dit med hobbylack.

Nissedörr Panduro - Dnilva

Jag passade också på att kika in i Niessens hus. Där på andra sidan dörren fanns en annan värld fylld av snö. Undrar om det är där Nissen bor när hen inte är hos oss, jag antar det.

→ Detta inlägg är ett betalt samarbete med Panduro 

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

11

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.