2019-12-17

3 enkla julpynt av tapet

Att göra juldekorationer av tapet och papper är alltid fint! Tapet tycker jag är ett extra bra material då det är lite tjockare och mer tåligt än ett vanligt papper. Och eftersom tapeten kommer i alla möjliga mönster, färger, utseenden och strukturer skapar det liksom ännu en dimension. Här är bilder från ett jobb jag gjorde till Photowall tidigare, hela artikeln kan ni läsa här: Skapa en ovanligt vacker jul – 3 fina julpyssel

De här julpyntet gjorde jag med en juldukning i åtanke och jag var och är sugen på att blanda in lite andra färger i årets juldukning. Jag har känt mig väldigt lockad av att lyfta in lite mer rosa och lila toner tillsammans med det röda klassiska. Extra bonus är ju att julpyntet går att använda även efter jul när en tröttnat på allt det röda.

De här små granarna är lätta att göra och fina att dekorera lite här och var hemma, men också strålande bordsdekorationer till juldukningen.

Eller den lilla stjärnan som funkar på allt från bordet till julgranen eller som dekoration på paketen. Det finns flera sätt att göra de här tapetstjärnorna på, men jag tycker nog att det här är det proffsigaste sättet som blir mest exakt. Så blir du också tillfredsställd när det går jämnt upp och det är exakt avstånd. Vik din stjärna såhär då. Hehe.

En annan grej som är lätt att göra om du har en symaskin är girlanger. Det går snabbt och är fint som dekoration i allt från julgranen till dukningen eller att bara hänga upp lite kors och tvärs hemma. Här har jag stansat ut diverse former i tapet och sen sytt ihop till en lång girlang på symaskinen. Jag älskar att sy i tapet och papper!

Materiallistor och beskrivning i text hittar du hos Photowall här och hur jag gjort kan du se i filmen här ovanför. Där får du dessutom se min juldukning, men den tänkte jag prata om lite mer vid ett senare tillfälle.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

8

Kommentera

Såå jäkla fina grejer! Gillar särskilt stjärnorna och önskar jag hade lite tapetbitar hemma. Får inventera hos mamma i jul!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.