2019-11-22

Krans av torkad ormbunke

Krans av torkad ormbunke - Dnilva

Varje år är det samma visa tycker jag. Det är sommar och så blir det tre dagar höst, sen vips är allt grått och nu ska det julpyntas och stökas. Poff bara! Nästa vecka är det liksom december. Det är galet vad tiden går fort ändå. Och de kan vara stans äldsta klyscha men den är ju sann! Någon av de där tre dagarna när det var höst plockade jag på mig ett fång med vissna ormbunkar och gjorde den här kransen som jag också visade upp i Go’kväll när jag var där och pratade Halloween. Vissna ormbunkar är så himla fint!

Och den här kransen hänger fortfarande hemma och ser precis lika vissen ut som den gjort hela tiden. Jag funderar på att byta det där svarta sidenbandet mot ett rött och lägga till lite röda rönnbär och några fler ormbunkar så tänker jag att det är en prima julkrans, väl?

Krans av torkad ormbunke - Dnilva

Jag tycker verkligen den här trenden med torkade, vissna och trötta växter är toppen. Bara att knata ut i skogen eller i väggrenen och leta fynd. Dessutom behöver de ingen tillsyn alls. Så i väntan på vårens och sommaren alla dikesbuketter eller för den delen trädgårdsbuketter så går det liksom att njuta av närodlade blommor ändå. Det är fint. Och hållbart.

Krans av torkad ormbunke - Dnilva

Kransen är verkligen superenkel att göra. Fäst bara lösa grenar med en tunn ståltråd. Sen fäste jag lite torkade tistlar och trädde orangea rönnbär på en ståltråd som jag snurrade runt hela kitet. Jag tycker verkligen att de här orangea rönnbären är så himla fina. Blev superimpad första gången jag såg dem, men nu är de så vanliga runt där jag bor att jag har svårt att hitta vanliga röda. Stora problem för en pysslare som mig.

Krans av torkad ormbunke - Dnilva

Och apropå torkad ormbunke, kolla så fint Elin @studioelwa har gjort i sitt kök med torkad ormbunke. En mäktigt magiskt fin takkrona!

Läs vidare:
Mer om när jag gästade Go’kväll och gjorde den här kransen

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

2

Kommentera

Fin!
3 dagar höst… ibland tycker jag nästan som att det känns som höst hela vägen till våren, kommer inte snön uteblir liksom vinterkänslan för mig…
Så här blev i alla fall min krans https://emmassamling.wordpress.com/2019/11/19/hostkrans/ Kanske följer ditt tips ch lägger till lite röda bär 🙂

Trevlig helg!

Anna María

Jag menade det som att det bara är 3 dagar bra höst. Du vet när det känns som att träden brinner av alla fina färger och att solen skiner. För den här gråa massan som är från nu tills knopparna på träden kommer. Det tycker jag inte gills som nåt alls. Hehe. Men är helt med på din bana. Har nog bara alltid tänkt att hösten liksom är fin. Och vintern är vit. Så det här gråa räknas kanske mest som en transportsträcka 😛
Fin krans du gjort! Och fint med en krans för varje årstid. Jag är med dig på den!

SÅ VACKER! Den fångade mig direkt när jag såg den på insta. <3

Anna María

Tack! Den är himla fin i all sin enkelhet. Naturen alltså!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.