Sponsrat av Panduro

2019-11-17

Förändra med färg, måla om en stol

Att måla om möbler är kanske det enklaste och lättaste tricket i boken för att få något att få nytt liv. Jag vet att jag verkligen inte är först med den här upptäckten, men det tål att upprepas! För det är faktiskt så bra. Den stolen som jag har i min arbetshörna är en gul pinnstol (tror den kommer från någon loppis från början) som jag fick med mig hem från Kristin och Marco för flera år sedan. Den stod i deras hall och de skulle göra sig av med den. Den var ommålad och såg lite trött ut. Men jag tog den på axeln och knatade hem mycket glad över min nya stol.

Stolen har följt med mig i flera år och jag tycker verkligen om den, så som man kan tycka om en stol. Men suget på att måla om har alltid funnits där. Jag har för övrigt ett konstant sug att måla om saker, men det är sällan jag kommer till skott ändå. Men! Nu var det dags! Stolen skulle få en ny kostym.

Jag har ett tag varit sugen på att plocka in koboltblått hemma. Och det kändes helt givet att stolen skulle få en blå kostym! Och sen kanske någon liten detalj i persika. Men först grundarbetet!

Måla om en stol - Dnilva

Det går att göra ett väldigt grundligt grundarbete och slipa stolen jättenoga och skrapa färg, men jag ville få det gjort relativt snabbt och det var helt ok att det syns att den är ommålad och hemmafixad. Så jag gick snabbt över stolen med sandpapper och ruggade upp ytan som skulle målas.

Sen på med grundfärgen! Jag antar att det hade gått lika bra att bara måla med färgen på en gång, men för mig kändes det bra att få en nytt rent lager med jämn färg som jag kunde jobba utifrån. Visst är stolen rätt fin i vit också? Men nix, vidare till nästa steg och FÄRG!

Måla om en stol - Dnilva

Kolla vilken härlig färg! Jag använder mig av Panduros Furniture Paint – Blue. En burk räckte gott och väl till två strykningar på den här stolen. Perfekt att jag har lite kvar som jag kan måla något annat med!

Måla om en stol - Dnilva

Jag målade först med pensel för att kunna komma åt överallt, det är ändå en pinnstol så det blir en del skrymslen och vrår. Sen avslutade jag med en roller för jag ville ha den strukturen istället för att ha synliga penseldrag.

Här någonstans kände jag att det vore kanske fint att bara ha överdelen målad i blått och så resten under i typ vit, eller nåt annat kul. Det finns så många sätta att måla om möbler på. Det bästa är att försöka låta stolen visa vägen för vad du ska göra. Då blir resultatet bäst tycker jag. Om en kollar riktigt noga på den högra bilden här ovanför så kan man se att det är en liten cirkel som är nedsjunken i stolen. Den cirkeln får i den här stolens fall visa mig vägen för vad jag ska göra med den.

Måla om en stol - Dnilva

Nämligen en målad sittdyna i en svag persiko-ton. Här tog jag bara hobbylack gloss i färgen light beige. Cirkeln skissade jag först upp genom att rita av en tallrik. Sen fyllde jag i med pensel och gick så nära kanten jag kunde på fri hand. Cirkeln är inte perfekt, men det tycker jag inte gör nåt alls.

Måla om en stol - Dnilva

Och såhär blev min ommålade stol! Det var verkligen ett snabbt fix som gav stor förändring. Och jag känner att den här stolen kommer få slitas med tiden och åren, sen är det bara att måla om igen om jag får feeling.

Och som en sista del i förändringen lyxar jag till med nya möbeltassar under stolen. Jag älskar verkligen känslan av att skjuta en möbel som är ny-tassad! Mmmm, det gäller att glädjas åt de små sakerna!

Måla om en stol - Dnilva

→ Detta inlägg är ett samarbete med Panduro 

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

10

Kommentera

midis

SÅ FINT!!! Och underbar blå!!

Anna María

Eller hur! Älskar den blåa färgen! Känner att jag behöver mer blått i mitt hem 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.