2019-11-29

Adventsstjärnor i Go’kväll

Go'kväll 26 november 2019
Foto: Matilda Sandberg/SVT

I tisdags var jag med i Go’kväll igen! Jag fick hänga med det här härliga gänget i studion! Jag visade hur du kan göra egna adventsstjärnor av avfallspåsar, kopieringspapper och godispåsar bland annat. Göran Everdahl och Fransesca Quartey film- och streamingtipsade och Linda Olofsson intervjuade Sissela Kyle. Himla mysigt alltså!

Pyssel på nattåget till Umeå

Men vi tar det från början! Kvällen innan inspelningen hoppade jag på pysseltåget, eh jag menar nattåget, upp till Umeå. Hade lyxen att ha egen kupé så kunde förbereda stjärnor samtidigt som jag kollade på Filip och Mona på SVTplay.

Så efter en natt där jag tror att jag sov, någon timme i alla fall, var jag framme i Umeå strax efter 06. Hann med en hotellfrukost där jag träffade Totte, en kompis, som egentligen bor i Östersund, men han hade varit på ett jobb i Umeå kvällen innan. Satte nästan min croissant i halsen när jag såg Totte stå och ta äggröra vid buffén. Men så kul att få frukostsällskap.

Sen vidare bort till SVT och Go’kväll-studion.

 

Inför inspelningen är det sjukt mycket fix. Jag och rekvisitören fixar och bygger upp min station i studion bland annat. Den här gången fick jag jobba vid ett stort eget bord istället för att hänga i köket vid de andra. Jag tycker det blev himla fint där man ser alla stjärnorna och alla varianter.

Adventsstjarna Go'kväll - Anna Maria Larsson

Den här guldstjärnan gjorde jag bland andra. Den ser så himla avancerad ut tycker jag, men är verkligen lätt. Eller den är lätt att göra, men inte lätt att få att se lätt ut i live-TV utan omtagningar.

Så visade jag avfalsstjärnan också. En stjärna gjord med kompostpåsar. Den här blev riktigt pampig och hänger faktiskt uppe här hemma. Det blir årets adventsstjärna helt enkelt.

Adventsstjarna av avfallspåse Go'kväll - Anna Maria Larsson
Foto: Matilda Sandberg/SVT

Så tack Stockholm Vatten och Avfall för julpyntet!

Adventsstjarna Go'kväll - Anna Maria Larsson
Foto: Matilda Sandberg/SVT

Så visade jag också dragspelsvarianten som är så enkel. De två stora som hänger där bak gjorde jag förra året men hann liksom aldrig visa dem. Perfekt att återanvända mina egna grejer. Och snöstjärnan som jag håller i gjorde jag med cellofan-godispåsar. Jag tycker den blev sjukt effektfull och ser ut som en snöflinga. Jag tänker att jag ska göra några till och hänga upp i Eddas rum. Tror det kan bli fint.

Här kan du se programmet om du vill.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

19

Kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.