Sponsrat av Panduro

2019-10-13

Halloween – klä ut dig till en pumpa

Jag har alltid älskat att klä ut mig och att få med enkla medel förvandla mig till något annat. Halloween är som alla vet maskeradälskarnas högtid och helt plötsligt är det socialt accepterat att åka kollektivtrafik utklädd till mumie, skelett, bläckfisk eller vad nu en skulle vilja klä ut sig till. Något som jag aldrig tidigare har klätt ut mig till, men som faktiskt är extremt halloweenigt är en pumpa. Och det är precis vad jag har gjort nu.

Klä ut dig till en pumpa på Halloween

Jag gillar att försöka ta sånt jag har hemma och vara lite finurlig när det kommer till det jag ska klä ut mig till. Det går såklart att köpa färdiga dräkter, men det är lite roligare att klura och greja själv! Dels billigare, roligare för fantasin och bättre att ta en runda på second hand och se vad som går att använda eller kanske göra om med enkla medel och sen komplettera med några grejer för en komplett look.

I den här månadens samarbete med Panduro har jag gått loss bland deras maskeradsmink och fixat årets halloweenkostym – Pumpan! Panduro har massa smink som är toppen att blanda och gå loss med. De har till och med läskiga linser. Jag skippade linserna den här gången då jag tyckte att pumpan jag klädde ut mig till var mer av den snälla karaktären. Men, ska jag vara något läskigt skulle jag absolut addera ett par för maximal effekt!

Klä ut dig till en pumpa

Klä ut dig till en pumpa på Halloween

Du behöver

Det enda jobbet du behöver göra är den gröna tyllkragen och lilla knoppen på huvudet. Knoppen på huvudet som är själva stjälken på pumpan. Den gör du genom att ta piprensare och snurra fast på diademet.

Sy en tyllkrage

Klä ut dig till en pumpa på Halloween

Själva tyllkragen finns det flera sätt att göra. Jag klippte tyllet på mitten/längden och sydde ihop de två halvorna till en 4 meter lång bit. Vik sen på mitten/längden igen och sy en raksöm med så långa stygn du bara kan på en symaskin. Sen är det dags att rynka allt. Då tar du tag i undertråden och drar försiktigt i den. Då rynkas tyget. Här får man vara lite försiktig så att man inte sliter av tråden. Har du inte en symaskin går det precis lika bra att rynka med en nål för hand genom att trä upp och ner genom hela tyget. Eller så kan du sy en kanal och ha i en resår och sen dra ihop. Gör var du känner dig mest bekväm med.

Jag sydde sen fast den rynkade tyllen på ett sidenband så att jag kunde knyta fast det runt min hals. Det var lite knöligt och blev inte det vackraste jag skapat, men i ärlighetens namn så syns det faktiskt inte så mycket under allt tyll.

Klä ut dig till en pumpa på Halloween

När alla detaljer är klara är det dags för sminket. Jag ville vara en pumpa, men ändå mig själv om ni är med på vad jag menar. Jag gillar nämligen att trots att jag är utklädd till en pumpa eller vad det kan vara så vill jag känna mig fin. Så jag försöker alltid att blanda min vanliga sminkning (om än att den är lite mer maxad) med det jag klär ut mig till. Ta en fuktig svamp och blanda den orangea och röda ansiktsfärgen. Sen är det bara att dutta i ansiktet. Jag körde fokus på panna och ner till kindbenen och in mot näsan. Ta mest rött längst ut i kanterna och fadea det successivt.

Gör läpparna och näsan orangea. Rita dit en jack-o-lantern näsa med svart eyeliner. Maxa på med smink runt ögonen och avsluta med att glittra till ansiktet. Vill du kan du spraya lite grönt i håret. Eller orange, kunde i ärlighetens namn inte bestämma mig för vad jag skulle ta.

Klä ut dig till en pumpa på Halloween Klä ut dig till en pumpa på Halloween

Sen är det bara att bege dig ut i verkligheten och lajva pumpa! Jag sprang på en mini-pumpa som för den som hängt med fler år kanske känner igen dräkten från när Philip hade den på sig (något tightare på honom dock).

Såhär i efterhand inser jag också att den här dräkten funkar minst lika bra om en ska klä ut sig till en oompa loompa från Kalle och chokladfabriken. Nåja! Toppen med återbruk ju!

Scrollande pumpa halloween

Och jag kunde inte låta bli att ta med den här bilden. En pumpa som scrollar lite bara. Som pumpor brukar göra.

→ Detta inlägg är ett samarbete med Panduro 

Mer Halloween-inspiration

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

9

Kommentera

midis

SÅ FINT! Och hur gulliga är inte ni då.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.