2019-10-10

Gör skillnad! – En viktig bok

Idag ska jag iväg på frukost! Jag ska gå på #klimatfrukost närmare bestämt. Idag är temat klimat och kids. Vi ska prata framtid och nästa generation. Jag ser fram emot ett spännande panelsamtal där jag får lära mig massa nytt och som bonus få träffa bra folk och äta frukost. Men mer om det senare.

Gör skillnad - Från klimatångest till handlingskraft

Personerna bakom #klimatfrukost har nämligen också skrivit en bok. En viktig (och extremt snygg om jag får tillägga) bok. Gör skillnad! Från klimatångest till handlingskraft (adlink) heter den. Och det är i princip en handbok hur du som privatperson kan ställa om till ett mer hållbart liv. För vi måste inse fakta. Vi kan inte fortsätta blunda och leva som vi alltid har gjort. Naturligtvis behövs det stora drastiska åtgärder från storföretagen, men du och jag kan också göra skillnad. Och det är precis vad boken berättar om.

Gör skillnad - Från klimatångest till handlingskraft

Boken är sjukt snyggt formgiven vilket får mitt designer-hjärta att klappa lite extra. Men det hjälper också till att göra informationen i den, som ärligt talat kan vara rätt tung – vi pratar ändå mänsklighetens överlevnad liksom, lite mer förståelig och begriplig. Det är tankeställare, handfasta tips och råd blandat med uttalanden från experter och krönikor. Allt i en superfin blandning.

Maria Soxbo, Emma Sundh, Johanna Nilsson - Gör skillnad!
Maria Soxbo, Emma Sundh, Johanna Nilsson – Gör skillnad!

Hurra för en superfin och bra bok! Är stolt och glad att jag har lärt känna alla tre författarna med tiden. Jag minns för ett år sedan hur Maria, Emma och Johanna satt på Snickeriet och hade sina klimatklubben-möten när jag satt inne och jobbade med mitt. Jag kände verkligen att där ute i rummet intill kokar det av förändring och power, och SOM det har gjort! Hurra för er och det ni gör!

 

Bokrelease Gör skillnad!

Boken har funnits ute i ca en månad och i början av september var jag också på releasefesten för den. Den hölls på Bee Urban en vacker oas full med blommor, bikupor och takodlingar mitt i Stockholm. Jag hade ingen aning om att detta magiska fanns!

Bokrelease Gör skillnad!

Nu är det frukost som gäller och jag ser fram emot att bli lite klimatsmartare efter den och varje dag. För tillsammans kan vi göra skillnad!

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

4

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.