2019-10-31

4 enkla saker att klä ut dig till på Halloween

Idag är det Halloween och även om vi har i Sverige firar det lite utspritt med fester både helgen före och efter, vilket jag inte tycker gör något. Då blir det mer av den bästa maskeradhögtiden som finns! Jag älskar verkligen att klä ut mig och tycker det är kul att klura på olika smarta sätt att klä ut mig på gärna så billigt som möjligt och med sånt som jag har hemma i mina lådor. Årets utklädnad blev en gullig pumpa som du kan se mer av här. Men jag tycker ändå att vi kan dyka ner i arkivet och titta på några favoriter på det lite läskigare temat.

Clownen Pennywise

Halloween costume - Pennywise the clown IT

Pennywise, ni vet Clownen från filmen DET är alltid läskig och obehaglig. I år släpptes även Kapitel 2, så det känns som en aktuell utklädnad. Kragen har jag gjort av kaffefilter och hur jag gjorde kan du se här: Clownkrage av kaffefilter

Självlysande skelett

Halloween skelett - Dnilva

Ett skelett, visst finns det många färdiga skelettkostymer att köpa, men låt mig slå ett slag för att måla din egen! Det gjorde jag här. Och jag räknar mig faktiskt inte till dem som kan måla, så knäppt att jag ens försökte mig på det. MEN! Det jag vill säga är att på håll, i lite mörker och med självlysande detaljer så ser det mesta bra ut! Rota fram ett gammalt underställ eller leggings och en långärmad tröja och kladda på! Jag tog en vit akrylfärg bara, men tror att textilfärg håller ännu bättre. Se mer av min skelettdräkt här

Mumie

Halloween mumie - Dnilva

En av mina billigare utklädander faktiskt. Som bas har jag ett vitt linne och vita strumpbyxor från garderoben. Över det några gasbindor och en gammal tyllgardin doppade i te för den lite skitiga känslan.

Halloween mumie - Dnilva

Vira in dig själv i bandaget, sminka ansiktet och knasa till håret så har du en mumie! Och börjar bandaget hänga allteftersom kvällen går så gör ju inte det nåt. Det blir bara ännu mer effekt! Ett stalltips är att tänka ut hur du ska kunna hantera eventuella toalettbesök. Jag löste det med tyllgardinen och ett par extra trosor utanpå så att jag hade nåt att fästa mitt bandage i. Mer om min mumieutklädnad kan du läsa här.

Clown

Halloween clown - Dnilva

Och så har vi clownen, en karaktär som är läskig för många, jag kan ändå känna att jag gillar clowner och är inte nödvändigtvis rädd för dem. Clownen är en väldigt tacksam grej att klä ut sig till också. För en clown kan ju se ut på så många olika sätt. Här hastade jag ihop en utklädnad med en gammal hatt, en peruk och en tyllkjol för barn som jag använde som krage.

Sådär! Det var några favoriter från en någorlunda nutid, minns den tiden jag pluggade och alla temafester vi hade. Det var så kul! Synd att jag inte klär ut mig lika ofta längre.

Ha en fin Halloween nu!

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

4

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.