2019-09-19

Punch needle på jacka – såhär gjorde jag

Punch needle - Dnilva för Panduro

Troligtvis har ingen missat hur kul jag tycker det är med punch needle. Jag pimpade ju en jacka till Edda, som ni kan se här. Även om det vore riktigt smidigt att kunna puncha (oklart om det är ett ord, men från och med nu är det ett ord tycker jag) direkt i jackan så brukar jag göra som ett litet eget märke som jag sen fäster på plagget, i det här fallet jackan.

Så det du gör är att skapa din design på en duk uppspänd i en broderibåge. Jag använder en duk, monks cloth, från Panduro tillsammans med deras punch needle för garn. Jag tycker att tyget fransar sig en del så jag brukar sy en raksöm på symaskinen runt duken så att det inte ska fransas. När jag gjorde den här regnbågen sydde jag även en raksöm runt ytterkanten på själva regnbågen också, typ 1,5 cm. Superbra för då fransades det inte och det var lätt att klippa ut och göra mitt ”märke”.

Punch needle - Dnilva för Panduro

Såhär ser baksidan ut. Så limmar jag in kanterna med vanligt textillim. Tryck till med fingrarna och lägg i press. OBS, blir lite kladdigt, men hellre kladd på fingrarna än att det ska kladda på garnet.

För att fästa märket på jackan smeta på textillim på baksidan av märket och placera på jackan. Lägg i press.

Punch needle - Dnilva för Panduro

Och såhär blev det! Mamma fick agera modell. Min mamma är för övrigt min sensei / mästare / guru i ALLT när det kommer till handarbete. Det min mamma inte kan är inte värt att veta, typ. Så tack världens bästa mamma för all kunskap du lärt mig och att jag fått dina gener i finurlighet och hantverksskicklighet!

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

8

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.