2019-09-15

Ljus av gamla ljusstumpar i Go’kväll

Nu är det visserligen två veckor sedan, men jag tänkte att jag ändå skulle visa lite från när jag var med i Go’kväll sist. Den här gången tipsade jag om hur du kunde återbruka gamla ljusstumpar och göra nya ljus av dem. Pia var programledare, Hundcoachen Fredrik Steen middagsgäst och Bob Hund stod för musiken! (Hundtemat var totalt.) Programmet kan du se här, om du vill i några veckor till.

Ni som läst bloggen kanske sett att jag gjort ljus av gamla ljusstumpar tidigare. Det är ett kanonbra återbruk och perfekt att göra något med de där stumparna som blir över. Ett supermysigt höstpyssel eller att göra till jul. Ja, det jag vill säga är bara gör det vetja!

Jag gjorde två olika doftljus med doftolja i. Varav det ena ljuset satte jag i rosmarinkvistar för extra god doft! Gör du ett liknande tänk då på brandrisken och att alltid ha koll på ditt ljus etc etc. Här använde jag en gammal barnmatsburk och ett äpple i guld som en gång i tiden hade just ett ljus i sig.

Så gjorde jag också ett färgat ljus i olika skikt. Jag färgade ljuset med pigmentfärg, smälte och gjorde de olika skikten i tre omgångar. En kul effekt som man kan leka fram all möjliga former på.

Go'kväll Anna María Larsson - Ljus av ljusstumpar

Sen måste vi bara kolla lite extra på de här ljusen som fanns i rekvisitaförrådet på SVT. Ursäkta mig men har ni set nåt så konstigt, pampigt, märkligt, knasigt? Vet inte om ni ser hur stora de är egentligen, men ljusstaken som de är i är ändå en stor pjäs. Jämför bara med de vanliga ljusen bredvid.

Go'kväll Anna María Larsson - Ljus av ljusstumpar

Vagnen kirrad innan inspelningen. Jag kan inte låta bli att tycka det finns vissa likheter mellan den här vagnen och vagnen som tjock-TV i skolan stod på. Ni vet den som rullades in när man skulle få kolla på TV på lektionstid. Nostalgin ändå!

Go'kväll Anna María Larsson - Ljus av ljusstumpar Go'kväll Anna María Larsson - Ljus av ljusstumpar

Och så tycker jag vi ska ägna en kort stund åt att se hur himla fint Ida (@nordic_remake) har gjort det uppe vid medverkande-logerna. Det är en enorm skillnad från hur det såg ut innan. Förut var känslan 90-tals kontor. Och nu är det norrländsk-skandinavisk-lugn och harmoni! Fint!

Nästa gång jag är tillbaka i studion är oktober. Då ska jag prata Halloween!

Andra inlägg om min medverkan i Go’kväll

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

8
  • Just wanna view more of
  • DIY

Kommentera

midis

Så bra! Så fint! Och så kul att se lite från bakom kulisserna! Heja dig!

Anna María

Tack snälla! <3 Ja visst är bakom kulisserna alltid spännande 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.