2019-09-17

Filmtips: Parning

Parning film

I april var jag på bio med Philip. Första och enda bion sen Edda föddes. Då såg vi filmen Parning, en så himla fin film, eller det är en dokumentär faktiskt. Från början skulle det bli en dokumentär om 18-25 åriga digital natives som dejtade på nätet. De skulle skype-intervjuas och filma sitt liv baserat på intervjuerna. Men! Pga tillfälligheter så kommer den att handla om två av dessa 90-talister. Edvin och Naomi. De intervjuas via video-chatt en gång i veckan och regissören får tillgång till hela deras digitala liv. Mail, Tinder, Skype, Instagram, Facebook, Snapchat – ALLT! Och via materialet som de filmar själva får vi följa Edvin och Naomi nära och ärligt.

Alltså det är en superfin skildring av nutiden och relationen mellan två människor.

Parning film

Och nu äntligen finns Parning på SVTplay! Den är 1,5h lång så perfekt att se vilken kväll som helst egentligen.

Naomi och Edvin träffas, blir förälskade och en oväntad men intensiv relation tar sin början. Men var går gränsen mellan kärlek och vänskap – och måste den definieras? En nutida kärlekshistoria som kastar dig rakt in i den känslomässiga berg- och dalbana det innebär att vara 20. I filmen utspelas kärlek, sex och framtidsdrömmar mitt i en digital revolution där det är lika lätt att träffa en partner som att ladda upp en ny selfie på Instagram. Parning ger en intim inblick i två unga människors tankar, känslor och telefoner under ett år. Det blir en nyfiken lek på en gränslös marknad där allt är möjligt.

Se ParningSVTplay

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.