2019-09-09

Edda har börjat förskolan!

Edda börjar förskolan

I onsdags började vi att skola in Edda på förskolan. Det är stort alltså! Hon har blivit så stor. Så i tre dagar har jag varit med henne från 9.30 till efter mellanmålet som är ca 14. Hon äter på porslinstallrik och dricker ur riktiga glas (med varierat resultat visserligen). Hon har alla tre dagarna somnat på en madrass bland flera skrikande barn. Det är så himla konstigt med tanke på att hon i princip bara har kunnat sova i vagnen på dagarna. Det är så fint att få följa henne och se hur hon hela tiden utvecklas och blir en egen liten person.

Edda börjar förskolan

Edda har klarat sig galant, men första dagen på inskolningen kände jag bara kaos alltså. Mest för att jag fick så sjukt lite information. Jag kände att det var knappt någon som pratade med mig/oss. Jag är en person som behöver information och tydliga ramar. Annars känner jag att nåt fattas och jag kan bli otroligt störd på det. Första intrycket är så viktigt för mig. Men Edda och jag hängde på allt de alla andra gjorde och det har gått toppenbra. Så nu med tre fulla dagar i bagaget känns allt mycket bättre även för mig.

Edda är fasen en sån himla stjärna! Jag tvekar inte en sekund på att hon kommer gilla att hänga med andra barn och att det här med förskola kommer vara toppen för henne. Trots att hon inte kan prata och berätta vad hon vill. Men, hon kan säga MER! och räcka fram tallriken när hon vill ha mer mat. Och det känns som en bra grej att kunna för då vet jag att hon kommer be om mer mat om hon är hungrig i alla fall.

Sen får vi se hur jag hanterar den första lämningen när hon ska vara där själv. Hehe. Jag hoppas att det är jag som kommer ta den hårdast av oss två i alla fall.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

16

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.