Sponsrat av Panduro

2019-09-22

DIY – Leksaksförvaring i hålad filt

DIY - Leksaksförvarin, hålad filt

Är det något jag värdesätter högt är det bra leksaksförvaring. Stora behållare/lådor/korgar att bara skyffla ner Eddas leksaker i. För himmel vad snabbt det kan gå från städat till kaos! Extra kul är det att välta ut precis allt tycker Edda. Men en sak som också är kul är att plocka i saker i andra saker. Perfekt kombo faktiskt! Så jag har sytt en leksaksförvaring i hålad filt som jag också har broderat på.

Den här hålade filten är ett superkul material som är nytt i Panduros sortiment. Den är 2 mm tjock och kommer i ark som är 80×80 cm stora. Finns i tre färger, beige, grå och mörkgrå. Vill du också sy en förvaringskorg, fortsätt läs så visar jag hur du gör.

Leksaksförvaring i hålad filt

Svårighetsgrad:
▲▲△△△

Tidsåtgång:
▲△△△△

Du behöver:

DIY - Leksaksförvarin, hålad filt

Börja med att klippa den hålade filten på mitten, sen på mitten igen (bara den ena). Då har du en lång remsa som är 80×40 cm och två 40×40 cm. Klipp ut en cirkel av den ena 40×40 cm kvadraten. På så sätt får du minimalt med spill och en rejäl förvaringskorg.

DIY - Leksaksförvarin, hålad filt

Sen sydde jag ihop den långa biten med den sista kvadraten. Jag gjorde vanliga korsstygn, men det kan man ju göra vilken söm man vill.

Sen sydde jag ihop botten med den långa delen på symaskin. Tänk på att sy en liten bit i taget och hela tiden se till att cirkeln och den långa kvadraten ligger så nära kant i kant det går. Då får du en snygg söm.

DIY - Leksaksförvarin, hålad filt

Sy hela vägen runt, vänd på korgen och sy ihop den sista kanten med korsstygn. Självklart kan du också sy ihop allt på symaskin om du inte vill ha synliga sömmar. När du har din förvaringskorg i ett stycke är det bara att gå loss och dekorera den. Jag gjorde langettstygn på toppen av korgen med zpagettigarn. Larsson och Lyth har föresten gjort en video på hur du syr den sömmen. Här kan du se det avsnittet. Och TOYS skrev jag med efterstygn. Och så en liten tofs som fick hänga där i sidan.

Sen är det såklart fritt fram att sy och dekorera hur mycket som helst. Det svåra är att sluta faktiskt!

DIY - Leksaksförvarin, hålad filt

Vi fyllde korgen med diverse mjukisdjur och min docka Bruce Wayne (japp, hon är namngiven efter Batman min största idol när jag var liten) som Edda också har fattat tycke för.

DIY - Leksaksförvarin, hålad filt

Men roligast av allt var nog att gömma sig i den. Perfekt lagom storlek för Edda!

Och lyckan och ljudet Waaaaoooooouuuw när hon såg att det fanns en tofs på!

DIY - Leksaksförvarin, hålad filt

Tofsen har jag gjort i Panduros Merino Mix garn som jag sen har snurrat upp för extra fluffig effekt.

DIY - Leksaksförvarin, hålad filt

Nu hoppas vi på att Edda kommer älska att plocka i saker i den här korgen så att rummet håller sig någorlunda städat då och då i alla fall.

→ Detta inlägg är ett samarbete med Panduro 

Fler DIY’s till barnrummet

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

8

Kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.