Sponsrat av Panduro

2019-08-26

Punch needle – väggbonad och som märke på en jacka

Punch needle - Bokstavstavla

Som ni vet är jag såld på punch needle, det här fiffiga verktyget som man typ broderar supersnabbt med. Du trär nålen och punchar/sticker den ner i en väv, monks cloth. På så vis skapas det öglor som blir den här härliga texturen. Det går snabbt också att se resultat vilket känns väldigt belönande för ett hantverk som i många fall tar tid att göra. Nu har Panduro släppt en ny punch needle-nål och en väv som är enkla att jobba med. Jag har haft en annan nål sen tidigare men jag är så peppad på Panduros! Jag har riktigt djupdykt i materialet och skapat ett gäng grejer. Vi kikar!

Punch needle - Bokstavstavla

En av sakerna jag har gjort är ett litet E till Eddas rum. En snabb och enkel prydnad för väggen. Här ser ni hur själva nålen ser ut. Den här nålen tar lite grövre garn, alternativt så funkar det att använda ett dubbelt garn som jag har gjort här. Jag använder mig av Panduros egna garn i merino mix. Det finns i så många härliga färger.

Ser ni vilken gosig struktur det har?

Punch needle märke på jacka

Punch needle - Märke på jacka

Eftersom det är smått beroendeframkallande att brodera med en punch needle så kunde jag inte hejda mig utan gjorde även en regnbåge som jag fäste bak på Eddas jacka. Då det faktiskt bara är öglor som sitter förhållandevis löst i väven kan det vara bra att fästa baksidan med hjälp av antingen vliselin som du stryker fast, eller så kan man säkra genom att sätta texttillim på baksidan. Och här sitter det ju extra säkert i och med att det sitter fastlimmat även på själva jackan.

Ursäkta mig med hur fint! Mvh en smått partisk mor.

Det går verkligen att göra så mycket fint och roligt med en punch needle. Jag fick i uppdrag av Panduro, utanför vårt samarbete som vi har här på bloggen och min instagram att göra hantverket till då själva punch needle nålen lanserades. Då gjorde jag bland annat den här tavlan med en liten växt. En variant av svärmorstunga kanske?

Punch needle - Dnilva för Panduro

Den gjorde jag på fri hand, men annars tycker jag det är bra att skissa upp det du vill göra genom att rita direkt på väven. Det här är för övrigt ett så bra hantverk att göra av garnrester. Tänk en abstrakt grej med bara massa olika färger i diverse former. Fint och kul!

Hoppas du känner dig inspirerad att testa punch needle.

→ Detta inlägg är ett samarbete med Panduro 

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

11

Kommentera

Snyggt!!! Ser liksom avancerat ut men verkade ju ruskigt enkelt. Perfekt kombo ju. Och vilka modell-skills på Edda. Så fin jacka!

Anna María

Eller hur! Det är nästan bästa sorten 😛 Haha, ja det kan man tro, men de andra 347 bilderna där hon viftar och springer runt tog jag inte med 😛 Tack 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.