2019-08-24

Lördag i svampskogen

Plocka svamp

Hörni! Nu är säsongen här! Jag pratar såklart om skog och svampsäsongen. Och förra helgen hängde även Edda med på livets första skogsutflykt. Jag, Philip, Edda och Stefan begav oss ut tidigt lördag morgon. Det är absolut bästa tiden tycker jag. Då har svamparna hunnit växa till sig under veckan och man är tidigt ut i skogen före resten av Stockholm. För bor man där det är tätbefolkat gäller det att hinna ut till svamparna innan någon annan gör det så att säga.

Plocka svamp

Enligt nyheterna och mitt instagramflöde verkar det vara ett bra kantarellår men däremot lite mindre av Karl-Johan. Men alltså, vi hittade typ inga kantareller. Däremot hittade vi ett gäng Karl-Johan och sjuka mängder av diverse soppar. Så nu fyllde vi på förrådet med blandsvamp som vi har torkat.

Plocka svamp

Vi köpte med oss fika från Fru Marias Bak och stannade två gånger för paus och energipåfyllning. Edda gillade verkligen konceptet av fika i skogen. Det känns lovande för framtiden!

Vi har fått låna en bärstol av några kompisar och det var en total succé! Edda sitter på bästa plats med bra utsikt och hon kan slumra till när hon vill det.

Måste bara avsluta med den här megagulliga bilden på oss. Eller är jag bara otroligt partisk i frågan? Tack skogen för den här gången, vi kommer tillbaka!

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

16

Kommentera

Lisa Mann

Den gula stickade tröjan var superfin!! ?

Anna María

Tack! Det är min mamma som har stickat den, så himla lyxigt att ha henne som stickar så fint åt Edda. Själv tar jag ca hundra år på mig att hinna sticka klart något 😛

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.