2019-07-07

Sommarbruschetta med pepparrot

Sommarbruschetta Chez Wood

Det här hörni är en riktig fröjd för sommarsmaklökarna. En sommarbruschetta gjord efter ett recept av Sofia Wood. Det är även första receptet i matklubben – Chez Wood som hon också har startat.

Såhär tolkade jag det! Originalrecept hittar du hos Sofia här.

Sommarbruschetta med pepparrot

4 portioner

Ingredienser:

 • 200 g Philadelphia pepparrot
 • Zesten av 1 citron, riven
 • knappt 400 g svenska småtomater
 • 1 schalottenlök, fint hackad
 • 1/2 dl persilja, fint hackad
 • 1,5 msk rödvinsvinäger
 • 4 skivor gott surdegsbröd, ca 2 cm tjocka
 • 1/2 liten vitlöksklyfta
 • Olivolja
 • Flingsalt
 • Färskmalen svartpeppar

Rör ihop Philadelphiaosten och citronzesten. Salta och peppra efter smak. Låt stå.

Dela tomaterna (nästa gång jag gör detta kommer jag dela tomaterna i mer slantliknande bitar, jag upplevde att de halkade av bruschettan när jag bara halverade dem) och blanda med schalottenlök, persilja, rödvinsvinäger, 2 msk olivolja och generöst med salt och peppar. Låt dra och ställ åt sidan.

Stek brödskivorna i resterande olivolja. Brödet ska bara stekas gyllene och krispigt på ena sidan,  den andra sidan ska lämnas mjuk för att kunna suga upp optimalt mycket av de goda safterna från tomaterna.

Gnid ett par drag av vitlöksklyftan över den stekta sidan av brödet och lägg sedan upp dem på ett stort fat, en tallrik eller en skärbräda. Klicka på en sked av Philadelphiaosten på den mjuka sidan av brödet, och bred ut med baksidan av skeden. Ett tjockt lite jämt lager är godast så att du verkligen känner stinget från pepparroten. Fördela tomater och den goda dressingen över brödskivorna och toppa sedan med vårlöken. Avsluta med lite salt och peppar.

Sommarbruschetta Chez Wood

Mitt recept skiljer sig lite från Sofias, dels tog jag en genväg och köpte färdig Philadelphia med pepparrot istället för att riva ner färsk. Jag gissar att det är snäppet godare att använda färskriven, men det funkade utmärkt med färdig också. Sen ska det också vara stekt vårlök i originalreceptet. Tyvärr glömde jag den! Så, den fick jag äta för sig efter jag var klar. Nåja, det var himla gott ändå!

Det här är absolut en rätt jag kommer göra fler gånger i sommar. Tomat och pepparrot var verkligen en trevlig kombo.

Vill du se vad de andra som lagat tyckte om rätten dyk in bland kommentarerna i det här inlägget.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

6

Kommentera

Nastasja

Men jävlar vad gott! Kul att andra skriver om hennes recept när man liksom glömt av vad man scrollat förbi i hennes flöde. MUMS!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.