2019-07-16

Eddas 1-årskalas – hur vi firade

Att Edda har fyllt 1 år känns så sjukt. Jordens klyscha men, var har tiden tagit vägen? Jag fick nämligen en fråga om hur vi firade Edda när hon fyllde år. Och vad vi gav i present samt vad hon fick från andra. Och naturligtvis kan jag berätta om det! Bara det att det har tagit ett tag innan jag har hunnit sätta mig ner och skriva ner det. Men hur som helst. Kanske kan det inspirera eller ge någon idé till fler som har 1 åringar att fira!

Edda fyllde år den 17:e juni och vi höll ett litet kalas för henne två dagar innan då det var en helg. Helt ärligt var jag rätt stressad över själva kalaset eftersom jag hade orimliga förväntningar på mig själv och ville att kalaset skulle vara perfekt med allt vad det innebär. Fick för mig att hennes första kalas liksom sätter ribban för kommande kalas i livet och om jag misslyckas med det så är allt förstört för resten av hennes liv. Ingen press här inte. Men så larvigt! Edda kommer högst troligt inte ens att minnas det här kalaset. Så. Ja. Dumt, men likväl så fanns känslan där.

 

Trots mina orimliga förväntningar så var ändå Philips och mitt ledord att hålla det enkelt. För tid är en bristvara i våra liv. Vi bjöd våra familjer och Eddas närmsta kompisar hem till oss där vi bjöd på fika. En tårta, moccarutor och fruktspett gjorde vi. Min mamma bakade två sorters småkakor och sen hade vi klämmis och krokbuffé för de minsta gästerna. Minimalt med fixande (nåja, tårtan var ett ganska stort projekt), men det räckte gott och väl.

Jag hade gjort lite pynt till kalaset och är så glad att jag gjorde och grejade med detta en bra stund i förväg, det skulle lätt kunna bli en riktigt stressfälla annars.

Edda fick massa fina presenter, men den bästa presenten var att amma, min mormor, kom ända från Island och firade Edda. Det var i alla fall min bästa present.

Andra presenter Edda fick var skalbyxor, sommarklänningar, böcker, frukt och grönsaker i trä, hink & spade-kit, badleksaker, klossar som ger ifrån sig djurläten om man bygger ihop dem rätt, mjukisdjur, asfaltskritor, en ärvd jacka som en av Eddas äldre kompisar vuxit ur (så fint och smart att ge vidare något som tidigare varit gillat), typ så. Vi gav vår present på hennes födelsedag, två dagar senare. Så den avslöjar jag inte riktigt än.

Amma och min morbror Ágúst med Edda.

Det var verkligen fullt ös och fullt hus på kalaset. Folk satt där det fanns plats både inne och ute. Otroligt skönt att det var fint väder! Har alltid varit så avundsjuk på folk som fyller år på sommaren och kan fira utomhus. Mvh en som är född i mars…

Så var det dags för själva riktiga födelsedagen. Edda väckte oss, som vanligt. Men jag sprang ut i köket och hämtade ett litet ljus som jag satte i en majskrok. Det var såklart superspännande att det kom ett levande ljus in i sovrummet. Det blåstes ut med hjälp av oss och sen gick vi upp och ut till vardagsrummet där hennes present väntade.

I övrigt så var lägenheten maxad med ballonger från kalaset och den här jätteballongen från Panduros Confetti-kollektion som jag fyllde med konfetti var en riktig hit! Så kul att leka med!

Ett superstort paket! Vad kan det vara?!

Jo! Ett litet kök som matchar vårt kök! Det är IKEAs barnkök DUKTIG som vi hittade på Blocket! Vi la en bevakning och sen dök det här upp som hade förutom köket massa tillbehör till. Jag hade naturligtvis storslagna planer på att göra ett kul hack och sätta min prägel på köket, men dels så passade köket himla bra in mot vårt riktiga kök och så var det det där med tid. Det får kanske bli framöver.

Succé och en får till och med plats i korgen som kan dubbla som båt!

Framåt lunch kom mina föräldrar och amma och Ágúst till oss. Amma och Ágúst skulle bo hos oss resten av tiden de stannade i Sverige. Så vi lagade lunch som vi åt ute på uteplatsen, och när lunchen var uppäten och vi hade vinkat hejdå till mamma och pappa gjorde vi om vår uteplats till poolområde och hade ett litet poolparty för Edda.

Så hängde vi mest och hade det himla bra! Både kalas och födelsedag blev faktiskt riktigt fina. För jag vet ju att det inte spelar någon som helst roll egentligen med hur mycket pynt, vilka servetter eller om tårtan är helt perfekt. Jag tror i alla fall att Edda var supernöjd!

Stort tack alla som firade vår Edda!

Fler inlägg från kalaset

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

9

Kommentera

Johanna

Så fint (och lagom!) firande lilla Edda fick på sin allra första födelsedag! Tack för att du delade med dig 🙂

midis

SÅ FINT! Och så fin (och stor!) och fina föräldrar! Grattis till ert första år tillsammans <3

Åh vad fint alltihop! Och åh så jobbigt när man har orimliga krav på sig själv och samtidigt svårt att släppa. Så roligt att miniköket passade i det stora köket ju! Smart där!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.