2019-07-03

99 hacks: från massproducerat till genuin inredning

Min grymma vän och kontorskollega Monica som driver Hemmafixbloggen har släppt bok! 99 hacks : från massproducerat till genuin inredning. Ni kanske minns att jag var på hennes bokrelease för några veckor sedan. Nu har jag fått boken i mina ägor också. Och även om jag hade bläddrat i den innan den trycktes, så är det verkligen något visst med att få ett fysiskt exemplar att bläddra i. Boken är superfin! I boken finns 99st IKEA-hacks med tydliga beskrivningar på hur du själv kan göra om dina IKEA-möbler. Eller för den delen skaffa dig inspiration till att göra om andra möbler. Det här är en riktigt inspirerande bok med superfina bilder fotade av Anna Kubel.

IKEA hack - 99 hacks
Foto: Anna Kubel

Jag tänkte jag skulle ge er en liten kik in i boken och dela med mig av ett av mina favortihacks.  Det är det superklassiska IKEA-skåpet BILLY med skåpsluckan OXBERG som hackats till ett stilfullt skåp med elegant listverk. Hur fint?!

IKEA hack - 99 hacks
Foto: Anna Kubel

Vilka vackra detaljer ändå! Det må se lite krångligt ut, men med lite pill och tålamod så går det att göra själv. Och ärligt så tror jag inte det är så svårt ändå. Jag är ju en av de där pilliga personerna som gillar att pilla och det blir nästan meditativt att skapa då.

Tänket kring boken handlar om hållbarhet på tre sätt. Att hacka sina möbler, oavsett var de är köpta, är ett sätt att spara lite på miljön och plånboken men också göra oss själva lite mer hållbara. Monica menar att vi mår bra av att checka ut från vardagsstressen en stund för att skapa och vara kreativa med händerna. Och jag kan verkligen inte annat än att hålla med henne!

99 hacks - Monica Karlstein

Så är du eller känner du någon kreativ person som du behöver en present till, men vet inte riktigt vad du ska gå, så tror jag att hen skulle bli stormförtjust i boken 99 hacks!

Heja Monica, vilket fantastiskt jobb du har gjort!

10

Kommentera

Märta

Hej den boken är grym har den hemma. Men en fråga. Vad har du för väggfärg?

Anna María

Hej! Menar du färgen bakom skåpet på bilden? Det är inte hemma hos mig så kolla med Monica på Hemmafixbloggen 🙂 Hon kan säkert hjälpa dig!

Mart enkhbat

Hej . Jag tänker göra det oxå . Men lyckades inte att hitta den fanel. Vet du vart kan man köpa såna ?

Hej! Jag skulle kolla i hobbybutikerna. Jag har sett att Slöjd Detaljer har fanér. Hoppas du hittar och lycka till!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.